Bahadır'ın katil zanlısı kendini savunmak için saldırmış!

Haber Merkezi

İstanbul Kadıköy’de geçen Cuma akşamı kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken faşist çetelerin bıçaklı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Bahadır Grammeşin’in zanlıların verdiği ifadelerin detaylarına BirGün ulaştı.  Tutuklanan 4 katil zanlısından biri olan ve daha önce uyuşturucu madde kullanmaktan sabıka kaydı bulunan Murat Topraktepe, verdiği ifadede, ‘kendini savunmak’ amacıyla elindeki ‘plastik muştayla’ Bahadır Grammeşin’i kovaladığını iddia etti. Kadıköy Asayiş Büro Amirliği’ndeki ifadesinde, elinde kesici ve delici bir alet bulunmadığını savunan Topraktepe, Grammeşin’e vurduğunu ancak onu kendisinin bıçaklamadığını öne sürdü. 

MUŞTAYI ATEŞE ATMIŞ 
Olayın ardından, yiyecek bir şeyler alarak Hayati Kırlak ve Soner Açık isimli şahıslarla Kadıköy’de sahile indiğini söyleyen Topraktepe, burada ateş yaktıklarını, ‘paniklediği için’ de elindeki muştayı yaktığını söyledi. Topraktepe, bu sırada Soner Açık isimli şahsın cebinden bıçak çıkardığını ifade ederek, bıçağı başkasından aldığını söyleyen Açık’a, “O bıçağı sakla, lazım olabilir” dediğini ileri sürdü. Sabah olunca eve döndüğünü ve devam eden günde polislerin Üsküdar’daki tezgâhına gelerek kendisini Kadıköy sahilde ateş yaktıkları yere götürdüklerini ve muştasının bağlı olduğu anahtarlık halkasını bulduklarını dile getiren Topraktepe, polislerin yaptıkları arama sonucu çantasından bıçak çıktığını da söyledi. Topraktepe, çantasından çıkan testereli bıçağın olay sırasında yanında olmadığını öne sürdü.

SAHİLDEKİ BIÇAK BULUNDU 
Asayiş Büro Amirliği’ne getirildiğinde, ateş yaktıkları sırada cebinden bıçak çıkardığını söylediği Soner Açık’ın da burada olduğunu kaydeden Topraktepe, Açık’ın ilk olarak cebinden bıçak çıkardığını reddettiğini ancak polislerin kendisinin bıçağı gördüğünü söylediğinin aktarılmasının üzerine Açık’ın durumu kabul edip bıçağın yerini polislere söylediğini ifade etti. Olay sırasında kimsenin elinde ‘kesici bir alet görmediğini’ iddia eden Topraktepe, elbisesinin üzerindeki kanın da kendisine ait olduğunu savundu.

Antep’te çarpıcı iddia: Sivil polisler aileleri Grammeşin’in görüntüleriyle korkutuyor

BirGün Özel | Bahadır'ın katili görüntülerde!

Bıçaklı palalı saldırganlardan sekizi serbest, 4'ü tutuklandı!