İstanbul Kadıköy’de 9 Mayıs 2015’te kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken çeteler tarafından bıçaklanarak öldürülen, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) ve Eğitim-Sen üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin, öldürülüşünün 4. yılında anıldı. Serasker Caddesi Bahariye girişinden Bahadır’ın vurulduğu yere yürüyen dostları, burada konuşma yaptı. Sen bizim en güzel serüvencimizsin Devrimci Gençler adına konuşma yapan […]

Bahadırsız 4 yıl: Adını umut koyduğun kavga sürüyor hâlâ

İstanbul Kadıköy’de 9 Mayıs 2015’te kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken çeteler tarafından bıçaklanarak öldürülen, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) ve Eğitim-Sen üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin, öldürülüşünün 4. yılında anıldı.

Serasker Caddesi Bahariye girişinden Bahadır’ın vurulduğu yere yürüyen dostları, burada konuşma yaptı.

Sen bizim en güzel serüvencimizsin

Devrimci Gençler adına konuşma yapan Utku Özay, “4 yıldır attığımız her adımda, dostlarımızla yudumladığımız her çayda, belki beyazıtta bir ağızdan bağırırken belki liselerimizde tacizci hocaları istemediğimizi tekrar tekrar söylerken sen vardın hatrımızda. Senin gidişinle birlikte bir yanımız hep yarım kalacak ama senin bize öğrettiklerin öylesine güzel, öylesine yaşam ve umut doluydu ki senin adınla, senin güzel kalbinle, senin mücadeleye adadığın ömrünle, yani senin bize bıraktıklarınla her şey bir o kadar da tamamlanıyor bizim için. Sen bizim en güzel serüvencimizsin ve serüvenciler asla ölmez.” dedi

ÖDP adına konuşan başkanlar kurulu üyesi Çiçek Çatalkaya şu ifadeleri kullandı:

Bahadır’ın acısı hala taze ama geçtiğimiz bir yılda düşlediğimiz memlekete daha yakın hissediyoruz kendimizi. Yalan yağma üzerine kurulu AKP’yi gerileteceğiz. Hep birlikte haziran ülkesini kuracağız dedik. Evet, efkarı bir sonraki emre kadar erteledik. Cümle zulmün karşısında direndik. Şimdi onlar korkuyorlar. Koltukları sallanıyor. Tam da bu nedenle Saldırıyorlar ama onlar saldırdıkça biz daha çok güçleniyoruz. Şimdi Bahadır’a söz verdiğimiz ülkeye daha yakınız.

Birleşik Haziran Hareketi adına konuşan Güven Gürkan Öztan, “Biz bu sokakları faşistlere, ülkeyi karanlığa götürmek isteyenlere bırakmayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz. Haziran’ın, Gezi’nin günlerine daha yakınız. Bahadır’ın anısını yaşatan dostları olarak bir kez daha söz verelim: bu ülkeyi karanlığa terk etmeyeceğiz. Başını eğmeyen tüm dostlara selam olsun… Bahadır’ın mücadelesi hepimizin mücadelesidir” dedi.