AKP ile MHP arasındaki gerginlik devam ediyor. Bahçeli 29 Ekim resepsiyonuna katılmayacağını ifade ederken MHP’li Yalçın AKP’ye yakın yazar Selvi’yi eleştirdi

Bahçeli 29 Ekim’deki resepsiyonda olmayacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda sabah Anıtkabir’de düzenlenecek törene katılacağı İstanbul’daki resepsiyona ise katılmayacağı öğrenildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise yaptığı yazılı açıklamada Cumhur İttifakı’nın yerel seçimde devre dışı kalmasından ‘beşinci kol faaliyetleri’ diye nitelendirdiği AKP’li yazar ve yorumcuları sorumlu tutarak, “MHP ile AK Parti arasında milletimizin bekası için devamı kararında olduğumuz Cumhur İttifakı’nın kıymetini bilmeyenlerin pişmanlıkları, iş işten geçtikten sonra bir fayda vermeyecektir” dedi.

Beşinci kol faaliyeti

Yalçın Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’ye de isim vererek tepki gösterdi. “Selvi, af meselesiyle ilgili Sayın Erdoğan’ın beklenmedik açıklamalarına Sayın Genel Başkanımızın verdiği yerinde cevabın ardından ellerini sevinçle ovuşturmaya başlayanlardan biridir” diyen Yalçın, “Hemen her konuda olduğu gibi, acı acı ‘Yine MHP haklı çıktı’ diyeceğiz” dedi.

Yapıcıyız ama…

Yalçın şunları ifade etti: “MHP yapıcı hareket etse de bu çevrelerin ön yargıları kırılmak şöyle dursun, üstü örtülü bir kin, buğz ve çekememezlik bir ur gibi giderek büyümüştür. Af ve andımız gibi hassasiyet gerektiren konularla rahip Brunson meselesi etrafındaki tartışmalar fırsat bilinerek harekete geçilmiş, Cumhur İttifakı’nın etkisiz hale getirilmesi, dolayısıyla MHP’nin siyasetteki özgül ağırlığının baltalanması için bir tür siyasi beşinci kol faaliyeti yürütülmeye başlanmıştır.”

Komplo teorileri...

Bazı medya mensuplarının, Cumhur İttifakı’nın sadece yerel seçimler için değil kalıcı olarak bozulmasını temin için harekete geçtiğini belirten Yalçın, “İttifakın kıymet ve akıbeti aklıselimle, ihtiyatla değerlendirilmek yerine, doğrudan MHP’yi suçlayan fikirler, partimizin politik etkinliğinin ortadan kaldırılmasını hedef alan komplo teorileri, yorum ve görüşler ortaya atılmaya başlanmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhur İttifakı’nın ruhunun öldüğü, büyüsünün bozulduğu yönündeki iddiaların, aslında milli mutabakat ruhunu bozmayı amaçladığına vurgu yapan Yalçın, ittifakın tartışma konusu olmasının, MHP’nin üslubu ve tutumundan değil, medyada ve siyasi çevrelerde MHP aleyhinde beşinci kol faaliyeti yürütenlerden kaynaklandığını anlattı.

O tweeti sildi

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, EYT’nin Meclis’e sevk edilmesi üzerine attığı tweet’i sildi. Enginyurt mesajında, “EYT’ye biz destek veriyoruz AKP ret veriyor” ifadelerini kullanmıştı.