Bahçeli Ahşap Köşk'ün Sultan Selim Han Kadim Vakfı'na devredilmesine ilişkin davada mahkeme ara kararı açıkladı. Buna göre yürütmenin ‘şimdilik’ durdurulmasına karar verildi.

Bahçeli Ahşap Köşk'ün devredilmesine ilişkin davada ara karar çıktı: Yürütme durdurulacak

Bahçeli Ahşap Köşk'ün Sultan Selim Han Kadim Vakfı'na devredilmesine ilişkin davada ara karar açıklandı.

Fatma Şadiye Toptani’nin 1863 yılında satın aldığı ve Muallimler Dinlenme Yurdu olarak kullanılsın diye öğretmenlere hibe ettiği köşk, Sultan Selim Han Kadim Vakfı'na devredilmişti. Yaşanan duruma tepki gösteren Kamu Yararına Çalışır Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği, Eğitim-Sen 2 No’lu Şube, Kadıköy Kent Konseyi ve Tüm Emekli-Sen Kadıköy bir açıklama yaparak, “Öğretmenler Dinlenme Yurdu gasp edilemez. Emekli Öğretmenler Deneği , dinlenme yurdundan çıkarılamaz. Hak, Hukuk, Adalet istiyoruz" demişti.

MAHKEME ARA KARARI AÇIKLADI

Konuya ilişkin devam eden davada mahkeme ara kararı açıkladı. Açıklamada, yürütmenin ara karara cevap süresi dolana kadar durdurulmasına karar verildi.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

“Olayda iptali talep edilen işlem konu itibariyle uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte olduğundan; davalının birinci savunması ile aşağıdaki ara karara yanıt alındıktan veya savunma ve ara kararına cevap süresi dolduktan sonra yeniden karar verilmek üzere, idarenin savunması alınmaksızın yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne ve şimdilik dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verildi.”