MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AİHM’nin Selahattin Demirtaş kararını ‘takmadıklarını’ açıkladı. Bahçeli ayrıca, bir kez daha İYİ Parti lideri Meral Akşener'e "Evine dön" çağrısı yaptı.

Bahçeli, AİHM kararını takmadı, Akşener'i yine 'eve' çağırdı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisin il başkanları toplantısı öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili verdiği ‘derhal tahliye’ kararını ‘takmadıklarını’ açıkladı.

HDP’nin de kapatılmasını” isteyen Bahçeli, şunları ifade etti:

“(AİHM'in Demirtaş kararı) Tanımıyoruz, takmıyoruz, milli vicdanda hükümsüz olduğunu da buradan haykırıyoruz. HDP açılmamak üzere kapatılsın dedik, bu kararımızın arkasındayız. Hazine yardımlarının terör örgütüne gitmesini istemiyoruz. HDP sözcülerinin TBMM'de ortaya koyduğu görüşler, tavırlar dikkate alındığı vakit dağda temizlenen terör, Meclis'te de temizlenmelidir"

MHP lideri ayrıca, “Cumhur İttifakı'nı kararlılıkla devam ettireceğiz. Denizden geçtik, derede boğulmayacağız” mesajı verdi.

Bahçeli’nin açıklamasından öne çıkan diğer kısımlar şöyle:

- Bizim için siyaset çıkarların at gibi yarıştığı, üzerine bahislerin tutulduğu, ne kaybederim ne kazanırım denilen bir hipodrom değildir.

- Bizim için siyaset koltuk, makam para, aracı değildir. Bizim için siyaset basit heveslerin yekunu, nesillerden önce nefislerin doyurulduğu bir alan değildir.

“TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU İÇ CEPHEDE AÇILAN GEDİKLER”

- Türkiye’nin en önemli sorunu iç cephesinde açılan gediklerdir. Bu hassas dönemde istismarı paravan yapanların, iktidar devşirmek için çırpınanların ya ar damarları çatlamış ya da kansızlıkları dillerine vurmuştur. Bakınız CHP’ye, İYİ Parti’ye, HDP’ye. Emin olunuz görüp göreceğiniz bu olacaktır.

-Ülkesine, milletine namlu çevirenlerle can ciğer kuzu sarması olanlar, onlardan menfaat umanlar, iç işgal cephesinde mevziye giren uğursuz zillet kafilesidir. Yıkıcı eleştiri muhalefet değildir. Zalimlere el sallayıp görün bizi demek adamlık değildir. El atına binen tez inecektir.

“DÖN EVİNE BİTSİN BU ÇİLE”

- CHP Genel Başkanı tutunacak dal ararken, İP’in başkanı demirlediği limandan yenisine yelken açmanın peşindedir. Bizim nazarımızda masa kurma teklifi ciddiyetsiz bir tekliftir.

- Zillet partileri uzun süredir ya masa altındadır ya da zaman zaman masanın üzerine çıkmaktadır. Meşhum anayasa taslağını kimler nerede hazırladı?

- HDP’ye zeytin dalı uzatıp terörist Demirtaş ile kahvaltı rezervasyonu yapanlar masa kurmadan önce içine düştükleri zillete kafa yorsunlar.

- Millet kararını vermiştir. Perde kapanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye’nin geleceğidir. Diyorum ki; dön evine bitsin bu çile.

“2023’TE ADAYIMIZ ERDOĞAN”

-HDP’ye kapatılma çağrısının üzerinden Cumhur İttifakı’nda bir çatlak oluşturmanın amacında. Kılıçdaroğlu, acınacak haldedir. Kılıçdaroğlu yanlışa düşmüştür.

-Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Irak Başbakanı’nın onuruna verilen resmi bir yemeği şerefsizce CHP’ye ulaştıran kriptoların baş düşmanıdır. Cumhur İttifakı 2023’te tekrar iktidar olacak, sayın Recep Tayyip Erdoğan da yeniden Cumhurbaşkanı seçilecektir.