MHP lideri Devlet Bahçeli tezkere görüşmeleri sırasında “Gavur Dağı’ndan Sivas’tan öteye geçmek lazım” diyen AKP'li Nihat Ergün’ün sözlerine 'Kürdistan bayrağını' göstererek...

MHP lideri Devlet Bahçeli tezkere görüşmeleri sırasında “Gavur Dağı’ndan Sivas’tan öteye geçmek lazım” diyen AKP"li Nihat Ergün’ün sözlerine "Kürdistan bayrağını" göstererek cevap verdi. Bahçeli AKP"yi PKK ve Barzani ile aynı zihniyetti paylaşmakla suçladı. Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında son siyasi ve ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

Bahçeli, tezkere görüşmelerinde AKP adına konuşan Grup Başkanvekili Nihat Ergün’e yanıt verdi. Ergün’ün “Gavur Dağı’ndan Sivas’tan öteye geçmek lazım” dediğini hatırlatan Bahçeli, “Bu zırvaların sahibi olan zat, vatan toprakları üzerinde çizdiği bu hayali hattın doğusunu muhterem milletvekillerine ne maksatla hatırlatma cüreti göstermektedir? Bahsettiği bu sanal hattı, Yüce Meclis"e açıklamakla hangi coğrafyayı tanımlamak ve neyi kabul ettirmek peşindedir? Bizim sorguladığımız husus, iktidar partisi adına konuşan bu milletvekilinin Gavur Dağı ile Sivas ekseninde çizmeye çalıştığı hattın, PKK belgelerinde Barzani haritalarında, Amerikan raporlarında ve uluslararası ihanet toplantılarında da yer aldığı gerçeğidir. Bu beyanatla birlikte, sözün sahibi ve onu alkışlayan parti mensuplarının görüşleriyle, PKK’nın Türkiye’yi görmek istediği coğrafya arasında tam bir uyum olduğu ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu. Bahçeli, sözleri sırasında Kürdistan haritasını da kürsüden gösterdi. Bahçeli AKP’yi PKK ve Barzani ile aynı çizgide, Sevr zihniyeti ile buluşmakla ve bunun için Meclis kürsüsünü alet etmekle de suçladı.

Devlet Bahçeli, Erdoğan’ın “tampon bölge” önerisiyle ilgili “ağzı olan konuşuyor” şeklindeki sözlerine karşı da “Başbakan, nasıl siyaset yapacağımızı, hangi konuları siyasete taşıyacağımızı senden mi öğreneceğiz? Düşüncelerinizi nasıl ifade ettiğiniz bizi hiç ilgilendirmez. Ama biz ağzımızla konuşur, beynimizle düşünür, aklımızla kavrar, sevgimizle kucaklar, gönlümüzle coşar, yüreğimizle inanırız” karşılığını verdi.