Partisi tarafından düzenlenen "Analar-Bacılar Kurultayı"nda konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, bir kez daha HDP'yi hedef aldı. "HDP’nin kapatılması anaların yüreklerine su serpecektir" diyen Bahçeli, Diyarbakır'da eylem yapan kadınların yanına neden gitmediğiyle ilgili olarak ise "Konuyu siyaset ve partiler üstü olarak gördüm" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, 'Analar-Bacılar Kurultayı'nda HDP'yi hedef aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları tarafından Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen "Analar-Bacılar Kurultayı"nda konuştu.

Bahçeli yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar Diyarbakır annelerini ziyaret etmedim. Konuyu siyaset ve partiler üstü olarak gördüm" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

HDP'YE "TERÖR" ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

"3 Eylül 2019 tarihinde bir grup ana oturma eylemine başlamıştır. Çocuğunu HDP'liler aracılığı ile dağa kaçırıldığını söyleyen Hatice ana ilk taşı atmış, evldına kavuşmuştur. Evlat nöbetindeki ailelerin sayısı 250'ye ulaşmıştır. Dağa kaçırılanlardan 32'si geri dönmüştür.

HDP terörizmin siyasi organizasyonudur. HDP'nin ön kapısından giren arkadan silahlanarak çıkmaktadır. Hiç kimse aklımızla alay etmesin. HDP ile ortaklık PKK ile ortaklıktır.

Kürt kökenli kardeşlerim bu oyunu bozacaktır. HDP’nin kapatılması anaların yüreklerine su serpecektir. PKK'nın HDP isimli ayağı kırılmalıdır. Bunlar çocuk kaçakçısı, uyuşturucu kaçakçısıdır. Bölücü teröristler bölücü siyasiler gibi hesap verecektir.

ABD AÇIKLAMASI

"ABD PKK’nın stratejik ortağı mıdır? ABD Suriye’den çekiliyormuş, 950 asker bırakıyormuş. Bunların hepsi yalan. ABD terör örgütleriyle mi müttefik yoksa Türkiye ile mi? Terör örgütlerine silah vermek suçtur, rezalettir."

'KONUYU SİYASET VE PARTİLER ÜSTÜ OLARAK GÖRDÜM'

"Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bugüne kadar Diyarbakır annelerini ziyaret etmedim. Konuyu siyaset ve partiler üstü olarak gördüm. Cumhur İttifaki’nın ortağı olarak destekçisi oldum. Yaptıklarını kuşkusuz doğru buldum. Bölücü örgüt PKK’dan bir an önce kurtulun. İhanete daha fazla ortak olmaktan uzak durun, anneleriniz kollarını açmış sizi bekliyor. PKK hem Kürt hem Türk düşmanıdır."

"KADIN CİNAYETLERİNDEKİ ARTIŞ, TOPLUMSAL DENGEYİ HEPTEN MAHVEDECEK"

Bahçeli, 2020'de 527 kadının cinayete kurban gittiğini, bu yılın ilk 9 ayında ise yaklaşık 100 kadın cinayeti işlendiğini söyledi. "Masum bir kadına el kaldırmanın, hayatına son vermenin barbarlık ve alçaklık olduğunu" söyleyen Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"Gerekçesi ne olursa olsun; kadına şiddet sorunu çözülmeden, uzanan vahşi eller kırılmadan, daha da önemlisi şiddete müzahir psikolojik ve sosyolojik faktörler köreltilmeden hayat bize zindandır. Kadın cinayetleri kesilmeden insanlık değerlerini ağzımıza almayı hak göremeyiz. Akan kanı durdurmalı, şiddet ve cinayetlere yol açan sosyal, ekonomik, psikolojik açmazları mutlaka rehabilite ve tedavi etmeliyiz. Aksi halde kadına şiddetin dozajındaki artış, Allah muhafaza, toplumsal huzur, asayiş ve dengeyi hepten mahvedecek, geriye sadece yıkım ve harabeden başka bir şey kalmayacaktır."