Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu için hak ihlali kararı veren AYM'yi hedef alarak, "Anayasa Mahkemesi bu tür davalara terör örgütlerinin hücre evinden ya da mağara deliklerinden mi bakıyor? Ne zamandır hainin hakkı oluyor?" dedi. Bahçeli, tartışmaların odağındaki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ise destek vererek, "Hakkında ne söylenirse söylensin, hayasız tezviratlara aldırış etmemiz mümkün değildir. İtibar suikastını kabul etmiyoruz" mesajı verdi.

Bahçeli AYM'yi hedef aldı, Soylu'ya destek çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu.

“Her siyasal hareket üzerinde şekillendiği, aynı topluma dayanmasına rağmen teşhiste, tedavide ve çözüm yollarında ayrılmaktadır. Birbirine benzeyen partileri ayıran farklılıklar burada aranmalıdır” diyen Bahçeli, bu ayrılıkların siyasetin doğasında olduğunu söyledi ve “Fikir ve tercihlerine katılmasak bile bize göre saygındır ve demokratik bir sonuçtur” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve 20 milletvekiline yönelik fezlekelerle ilgili konuşan Bahçeli, Adaletin terazisinin 'yeri geldi mi herkesi tartması gerektiğini' dile getirerek, "Eğer hukukun üstünlüğüne inanıyorsa Kılıçdaroğlu, mağduriyet pozlarını bıraksın da hangi eylemlerinin kanunlarla çeliştiğini düşünsün. Gazi Meclis, suçun barınağı, suçluların sığınağı meskeni ve mekanı olamaz" dedi.

Fezlekelerin işleme sokulması için Meclis Başkanı'na çağrı yapan Bahçeli, "Tarihi sorumluluğu ifa etmeye çağırıyorum. Dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerinin arka kapıdan tekrar TBMM'ye kabul edilmeleri millet iradesini yok sayan bir tasarruftur" şeklinde konuştu.

Bahçeli, Türkiye’de üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünün geçerli olduğunu savundu.

AYM'YE SERT SÖZLER

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu için verdiği hak ihlali kararına değinen Bahçeli, "Yani CHP'li Berberoğlu gibi Gergerlioğlu için Meclis'e dönüş yolu açılmıştır. Terör propagandası nasıl oluyor da hak ihlali olarak değerlendiriliyor. Bununla birlikte günü geldiğinde dağdaki eşkiya için de hak ihlali kararı verilecek midir? Anayasa Mahkemesi bu tür davalara terör örgütlerinin hücre evinden ya da mağara deliklerinden mi bakıyor? Ne zamandır hainin hakkı oluyor?" ifadelerini kullandı.

AKŞENER’E YANIT VERDİ: KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİMİZ…

Bahçeli, grup konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de hedef aldı.

Akşener’in “AK Parti'nin ve MHP’nin HDP'yi şeytanlaştırdığı” sözlerine yanıt veren Bahçeli, şunları söyledi:

“İP'in başkanı yine meşrebine uygun açıklamalar yapmış. Bizim ve AK Parti'nin HDP'yi şeytanlaştırdığını ifade etmiş. Bu bayan şeytan olduklarını bilmiyor mu? İP'in HDP'nin dibinde ne işi vardır? İP Başkanı'nın bozuk ve buhranlı dili söz konusudur ki ya ne dediğini bilmiyor ya da aklı almıyor. Bu küstah ve hayasız üslup, Türkiye düşmanlarını sevindirmiştir. Aynı üslup FETÖ ve PKK’nın üslubudur. Kürt kökenli kardeşlerimize hiç kimsenin kırıcı bir ithamı olmamıştır. Geçmişte MHP'yi yaralamaya azmeden bu müfteriye teröristin kim olduğunu Kürt kökenli kardeşlerim öğretecektir. Kürt'ten terörist olmaz, teröriste Kürt denemez. Terörist PKK'dır, KCK'dır, FETÖ'dür, DEAŞ'tır, DHKP-C'dir.”

SÜLEYMAN SOYLU'YA DESTEK

Son günlerde istifa edeceği yönünde iddialar çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya destek veren Bahçeli, "Kim demiş Sayın Soylu yalnız diye? Hakkında ne söylenirse söylensin, hayasız tezviratlara aldırış etmemiz mümkün değildir. İtibar suikastını kabul etmiyoruz" dedi.

Bahçeli, Soylu'yu ve hükümeti bundan önce desteklediklerini, bundan sonra da destekleyeceklerini söyledi:

"Terörle mücadeleyi dağda, taşta yürüten devletimizi ön şartsız destekledik, bundan sonra da destekleyeceğiz. Bizim bu tür tahrik ve tacizlere karnımız toktur. Biz MHP'yiz, biz Cumhur İttifakı'yız. Bilinmelidir ki bu aziz vatan hepimizindir, Türkiye'nin yıkıma sürüklenmesini önlemek hepimizin görevidir. Bizim gönlümüzde herkese yer vardır, bütün vatandaşlarımızın Allah'ın bir emanetidir."

ABD'NİN RAPORU: ÜLKEMİZ SUÇLANMAKTADIR

ABD’nin Türkiye’nin ‘çocuk asker’ kullandığını yazan Dışişleri raporuna da tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi:

“ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıkladığı insan ticaret raporu kendi içinde tenakuzlarla doludur. Ülkemiz suçlanmaktadır. Çocukların silahlandırılması konusunda Türkiye'nin kötülenmesi skandal bir saptırmadır. Çocukları terör eylemlerine kullanan PKK/YPG'ye destek veren ABD'nin Türkiye'yi karalama teşebbüsü beyhude bir çabadır. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın numune de olsa terör örgütüne atıf yapmaması çirkefliktir. PKK/YPG'yi kollayan ülkenin nesine güveneceğiz? Bugün dünyada çocuklar ölüyorsa faili ABD'dir. BM Raporu, dehşet verici tespitleri ihtiva etmiştir. 19 bin 300 çocuk ağır ihlallere uğramıştır. Çocuklar felaketi yaşamıştır. Bu genel sekretere tavsiyemiz görevini insanlık onuruna uygun şekilde gerçekleştirmesidir. Çocuklar ölmesin, bebekler öksüz ve yetim kalmasın. Hiç kimse Türk milletine tepeden bakmasın.”