MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, "Kılıçdaroğlu meydan okuyor ancak hâlâ adayım diyemiyor, buna dili varmıyor" dedi. Bahçeli, "Malum belediye başkanlarını sayın Erdoğan'la devamlı eş tutup ona rakip olarak gösteriyorlar. Bu, bir FETÖ yönetimidir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli: Belediye başkanlarını Erdoğan'a rakip olarak gösteriyorlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa'da "2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" başlıklı toplantıda açıklamalarda bulundu.

Millet İttifakı'nı hedef alan Bahçeli, "Zillet ittifakının Türkiye lehine tek bir sözü yoktur. Bu ittifakı ne makul bir hedefinden ne de akla yatkın bir projesinden bahsetmek mümkün değildir. Tek bildikleri aldatmadır, yalandır, talandır" dedi.

"Kimi cumhurbaşkanı adayı yapacakları belirsizdir. Seçim takvimi belli olunca adaylarını da açıklayacaklarmış" diyen Bahçeli, "1,5 yıldır adayın kim olacağı tartışılıyor, ama ortada aday yoktur. Medya bu dipsiz ve sonuçsuz tartışmaya planlı bir oyun çerçevesinde ortam açıyor" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şöyle devam etti: "Üstelik başarısız, basiretsiz, kifayetsiz, yetersiz, dahası hiçbir siyasi hikayesi veya müktesebatı olmayan isimlerle sayın Erdoğan kıyaslanıyor, onunla kıyaslanıyor. Kılıçdaroğlu meydan okuyor ancak hâlâ adayım diyemiyor, buna dili varmıyor."

Bahçeli, açıklamasında, "Malum belediye başkanlarını sayın Erdoğan'la devamlı eş tutup ona rakip olarak gösteriyorlar. Bu, bir FETÖ yönetimidir. Yenemiyorsan yıprat taktiğidir" diye konuştu.

Bahçeli, şunları söyledi: "Ne var ki henüz dış güçlerden bununla ilgili izin ve yetki belgesi alamadıklarını söyleyemiyorlar. Zillet partilerinin peş peşe ABD'nin yolunu aşındırmaları boşuna değildir. Biris geliyor, birisi gidiyor. Adeta okyanus ötesinde nöbete giriyorlar."