Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Yüzde 50+1 konusuna ilişkin "Bu konuyu tartışmaya açmak; yönetim sistemine karşı güvensizliği körükleyecektir. Bu masum bir talep değildir" dedi. İktidarın faiz politikasına da değinen Bahçeli, "İnsanlarımızın ekonomik sıkıntılarını biliyoruz, artan döviz kurlarından yakınmalarının farkındayız. Ancak takip edilen politikalar doğrudur, yakında her şey düzelecektir" ifadelerine yer verdi.

Bahçeli: Bize göre hükümetin ekonomi politikası doğrudur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

İnsanlarımızın ekonomik sıkıntılarını biliyoruz, artan döviz kurlarından yakınmalarının farkındayız. Ancak takip edilen politikalar doğrudur, yakında her şey düzelecektir" diyen Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"Siyaset anı ve günü kurtarma telaşına bugüne kadar hiç kapılmadık

Bizi bilen bilir, kendimiz için bir şey istemeyiz. Siyasi mücadelemizin yol haritasında akıl, iman, denge yer almaktadır.

MHP, içinde milletin olmadığı, insanımızı refahının gözetilmediği hiçbir hedefi asla kabul etmeyecektir.

'Adım adım 2023' , 'İl il Anadolu' temasıyla sürdürdüğümüz çalışmalarımızın esası ve özü bu düşüncelerimizde mahfuzdur. 30 Ekim’den bugüne kadar 55 ilimizi ziyaret ettik, gittiğimiz her yerde coşkuyla karşılandık.

Bütün teşkilatlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. İnanıyorum ki verdiğimiz selamla bin kalbe girdik. Şu hususu özellikle aklınızda tutunuz. Dedikodular, fitne ve fesatlar bizleri yıldıramaz, bizleri korkutamaz, yolumuzdan caydıramaz. Bu kutlu davanın önüne asla sekte vuramaz. Kim Türk milletinin hasmıysa eğmeden bükmeden söylüyorum ki bizim de sonuna kadar hasmımızdır.

Bizim tarafımız millettir, demokrasidir, gariplerdir, tüyü bitmemiş yetimlerdir. Cumhur ittifakına sahip çıkan Türkiye sevdalıları bundan sonra da olacaktır.

Öğretmen köklü nesillerin mimarıdır. Öğretmen bir şahıstan şahsiyet çıkaran, insana insanın inceliğini anlatan sanatkarlardır. Yarın Öğretmenler Günü'nü kutlayacağız.

Sınıfında öğrencileriyle baş başa kaldığında kirasını nasıl ödeyeceğini, nasıl geçineceğini, borç yükünün altından nasıl kalkacağını düşünen bir öğretmenin verimli olması mümkün değildir

Geleceğimizden tasarruf edemeyeceğimize göre hiçbir hakkı öğretmenlerimize çok göremeyiz. Atanamayan öğretmen sorununa neşter vurulmalı, bu konu artık kapanmalıdır.

Ülkemizin daha çok gelişmesi öğretmenlerin kalitesinde, eğitim materyallerine, güncel kütüphanelere, geliştirilmiş müfredata bağlıdır. Bunların hepsi gereklidir. Kalifiye ve iyi motive olmuş öğretmenler olmadan diğerlerinin hiçbir anlamı olmayacaktır. Parti olarak öğretmenlerimizin özlük haklarının iyileştirilmesi için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz.

"KILIÇDAROĞLU'NUN, DİLİNİN ALTINDAKİ BAKLA NEDİR?​"

Doğru bildiklerimizi, doğru gördüklerimizi, inandığımız değeleri birileri güceniyor, kızıyor diye söylemekten çekinmeyeceğiz. Varsın fincancı katırları ürkerse ürksün. Zülfüyareye dokunmak gerekiyorsa dokunacağız.

Türkiye'ye karşı nerede bir cephe açılmışsa; CHP'den İP'ine, HDP'den marjinal örgütlerine hepsi oradadır. Zillet partilerinin hem yönetim sistemiyle, hem milli birliğiyle istiklal davasıyla iflah olmaz meseleleri vardır. Kılıçdaroğlu, geçen hafta bir Yunan medyasına demeç vermiş; yine çuvallamış. Kılıçdaroğlu, 'İktidara geldiğimizde Ortadoğu Barış Teşkilatı'nı kurucağız' demiş. Sayın Kılıçdaroğlu; savaş nerededir? Irak'ın kuzeyinde Pençe harekatı kapsamında 731 teröristin etkisiz hale getirilmesi Kılıçdaroğlu'nu rahatsız mı etmiştir? Türkiye düşmanlarıyla kucaklaşmak maksadıyla helalleşme sayfası açan Kılıçdaroğlu'nun, dilinin altındaki bakla nedir?​

Bu partinin grup başkanvekili HDP'nin terörle bağlantısını görmedim demiştir. Bre gafil görüyor ama itiraf edemiyorsun! Cümle alem gördü de bir tek siz mi göremediniz? Bu nasıl bir boş kafadır! Bu katile hayran olmuş sefil bir kafadır. Demirtaş’ın ve Kavala’nın tutukluluğunu doğru bulmuyoruz demiştir. Bu ülkede kuyumuzu kazmaya çalışan Soros’çulara yer yoktur.

YÜZDE 50+1 AÇIKLAMASI

İP’in başkanı Türkiye’nin farklı mahallerine bölündüğünü söylüyor bu bölücü bir dildir. Bölünen mahalleler değil zilletin ta kendisidir. İP başkanı yüzde 50+1’in şahsıma sorulmasını istemiş.

Onlara yüzde elli artı bir anlatayım da sonuç alsınlar. Cumhurbaşkanın halk tarafından yüzde 50+1 şekliyle seçimi anayasa ile getirilmiştir

Cumhurbaşkanını halkın seçtiği tüm sistemlerde salt çoğunluğun oylarıyla seçilmesi gerekliliktir. Bu konuyu tartışmaya açmak; yönetim sistemine karşı güvensizliği körükleyecektir. Bu masum bir talep değildir.

Yüzde 40 oranını dillendirmek başkalarının değirmenine su taşımaktır. Bunu ulu orta konuşanlar da iyi niyetli sayılamayacaktır.

FAİZ POLİTİKASI

Siyaseti ekonomiden, ekonomiyi siyasetten ayrı göremeyiz.

Türkiye tarihi bir eşiktedir. Ya para baronlarının sözü geçecek ve içeriden dışarıya kaynak transferi yoğunlaşacak. Ya da böyle gelse de böyle gitmeyecektir.

Küresel enflasyon hızlı tırmanış halindedir. Talep ve arz yönlü enflasyon vardır.

Enflasyonu mal piyasasındaki aksakların ortaya çıkardığı bir sorun olarak tanımlamak doğru olur.

Türkiye bir karar verip, bunu uygulamak durumu ile karşı karşıyadır.

Küresel enflasyon hızlı tırmanış halindedir. Talep ve arz yönlü enflasyon vardır. Enflasyonu mal piyasasındaki aksakların ortaya çıkardığı bir sorun olarak tanımlamak doğru olur.

Enflasyonla mücadele için çözüm önerisi; kısa vadeli faiz oranını enflasyon oranı kadar artırmak ya da azaltmaktır.

İnsanlarımızın ekonomik sıkıntılarını biliyoruz, artan döviz kurlarından yakınmalarının farkındayız. Ancak takip edilen politikalar doğrudur, yakında her şey düzelecektir.