CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 'seçim barajı' göndermesine yanıt veren MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Biz yüzmeyi değil tummayı biliriz. Tunduğumuz yerde de senin gibilerinin nasıl boğulduklarını görürüz" dedi. Belediye başkanlarına hitap eden Bahçeli, Ekrem İmamoğlu, Ali Babacan ve Temel Karamollaoğlu'nu da hedef aldı.

Bahçeli, "Bukalemun siyasetçilerinden olmadık" dedi, 4 ismi hedef aldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefeti hedef alarak yaptığı, "Eğer köprüden geçmem diyorsanız, buyurun denize atlayıp yüze yüze karşıdan karşıya gidip gelebilirsiniz" açıklamasına "Tek bir sorum olacak, sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin?" ifadeleriyle yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Kılıçdaroğlu'nun 'baraj' göndermesine yanıt veren Bahçeli, "Sayın Kılıçdaroğlu fazla merak iyi değildir. Ne gelirse insanın başına meraktan gelir. Biz yüzmeyi değil tummayı biliriz. Tunduğumuz yerde de senin gibilerinin nasıl boğulduklarını görürüz" dedi. Bahçeli, şöyle devam etti: "Sanıyorum yüzmeyi seviyorsun yüze yüze kuyruğa kadar geldik geldiğimiz yerde de senin sandıktan imdat çığlıklarını cümle alem duyacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin baraj diye bir sorunu olmadığını; sen de ve efendilerin de, hatta bölücü ortakların da açıkça biliyor."

Bahçeli, Antalya'da partisi tarafından düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

BABACAN VE KARAMOLLAOĞLU'NA ÇIKIŞTI, İMAMOĞLU'NA GÖNDERME YAPTI

Konuşmasında, isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da hedef alan Bahçeli, "Bizim belediye başkanlarımız, şehirleri, beldeleri kara kışla boğuşurken balık yemeği aklından geçirmez. Bizim belediye başkanlarımız şehirleri su altında kalmışken deniz kenarında tatil yapmaz. Bizim belediye başkanlarımız şehirleri deprem felaketi yaşarken kayak yapmaz" dedi.

Adana'da Furkancılara yönelik polis şiddetini eleştiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı "Selamsız Babacan Türk polisine işkenceci diyor, bu güvenilmez ve dönek şahsın işkenceci demesi alçak bir iddiadır" sözleriyle hedef alan Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na da "Karamollaoğlu da bize 'Allah akıl versin' demiş. Bizim aklımız bize yeter, sen CHP'nin, HDP'nin yanında ne arıyorsun. Bu tembihi kimden aldın ondan bahset" sçzleriyle seslendi.

'MHP, ERDOĞAN'IN TEKRAR SEÇİLEBİLMESİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ ÇABA SERGİLEYECEK'

2023 seçimlerini de hatırlatan Bahçeli, "MHP, 2023 yılının haziran ayında, TBMM'de milletvekili sayısını azami düzeye çıkarıp Cumhur İttifakı'nın Anayasa'yı değiştirme çoğunluğuna ulaşması, sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar seçilebilmesi için olağanüstü çaba sergileyecektir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"MHP'ye gönül açan hiçbir insanımızı üzmedik, üzmeyeceğiz, buna karşılık maskeli şeytanlarla mayası karma karışık olan şer CHP'si ile iki cihanda da hesaplaşacağız. Biz tarafız hakikatin haysiyeti yaşamanın tarafındayız. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyecek cesaretteyiz.

'BUKALEMUN SİYASETÇİLERDEN OLMADIK'

Bukalemun siyasetçilerden hiç olmadık. Geçmişini unutanlar arasında yer almadık. Menfaatperestliğe tamah edip milletimize sırt çevirmedik. Millet dedik zilletin foyasını ortaya çıkardık.

MHP'nin belediye başkanları hem insani hem de siyasi karakterin burcudur. Bu itibarla hepinize teşekkür ediyorum. Zor zamanlarda tekdir edilecek işlere imza attınız. Nerede sorun varsa oraya el attınız. Hepiniz ne yaptığını biliyor en küçük tereddütünüz olmasın ki takip ediyorum. İnanıyorum ki göz kamaştıran hizmet siyasetinize devam edeceksiniz.

KILIÇDAROĞLU'NA: SENİN GİBİLERİNİN NASIL BOĞULDUKLARINI GÖRÜRÜZ

Biz bu stratejilerin istikametinde ne gerekiyorsa yapacağız. Heyecanımız ve hızımız yoğunluk kazanmaktadır. Yerimizde saymayacağız, devamlı daha iyisini yapmayı düşüneceğiz. 131 seçim bölgesinde CHP'nin karanlık yönlerini anlattık. Bütün ilçelerimizde çalışmalarımızı yaygınlaştıracağız. CHP'ye oy veren kardeşlerimiz oynanan oyunları görmüş, Kılıçdaroğlu ve yönetiminin ipliği pazara çıkmıştır.

CHP Genel Başkanı son grup toplantısında şahsımı hedef alıp soru sormuş. Sayın Kılıçdaroğlu fazla merak iyi değildir. Ne gelirse insanın başına meraktan gelir. Biz yüzmeyi değil, tummayı biliriz. Senin gibilerin nasıl boğulduklarını görürüz. MHP'nin baraj diye bir sorunu olmadığını senin de, efendilerinin de bölücü ortakların da biliyor. Sayın Kılıçdaroğlu bizi bırak da mahşeri vicdanın barajını nasıl geçeceksin? Milli ahlakın barajını, milli onurun barajını nasıl geçeceksin? Sen onu söyle, ona cevap ver. Madem yüzme biliyorsun Boğaz'dan haç çıkarmayı dene.

Bir yandan seçim barajının yüzde 3'e düşmesini isteyen CHP yönetiminin, partimiz üzerinden siyaset yapması garabettir. Türkiye'ye kim yanlış yapmışsa, kim karşı çıkmışsa MHP onlarla mücadele edecektir.

Hem belediye hem beka diyoruz. İlla bir tercih yapacak olursak beka diyeceğimi herkesin bilmesini istiyorum. Vatandaşlarımız ne yer ne içer kayı duymazlar, konu yalansa konu dedikoduysa bunlardan daha kabiliyetlisi çıkmaz. Yoksulluktan medet umuyorlar. Enflasyon canavarı başını kaldırdı mı mutlu oluyorlar. Dövizin fiyatı bir yükselsin felaket tellalları ortaya dökülüyorlar. Varsın Türkiye zarar görsün umursamıyorlar.

'ZİLLET PARTİLERİ NAMERTTİR, VEFASIZDIR'

Sözde bir vakfın Adana'daki kanunsuz eylemine yerinde müdahale eden Türk polislerinin alınlarından öptüğümü söylemiştim, doğrudur. Ben kendime yakışanı yaptım, yine yaparım. Polislerimizin tertemiz alınlarından bir kez daha öpüyorum. Selamsız Babacan Türk polisine işkenceci diyor, bu güvenilmez ve dönek şahsın işkenceci demesi alçak bir iddiadır. Zillet partileri namerttir, vefasızdır. Karamollaoğlu da bize 'Allah akıl versin' demiş. Bizim aklımız bize yeter, sen CHP'nin, HDP'nin yanında ne arıyorsun. Bu tembihi kimden aldın ondan bahset. Zillet ittifakının Türkiye diye bir meselesi yoktur. Diyorlar ki beka sorunu yoktur. Büyük milletlerin her zaman beka meselesi vardır. Büyük milletler ebediyete kadar var olmayı hedef belirler. Beka olmadan ekmek olur mu?"