MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'yi hedef alan açıklamalarda bulundu. "CHP bir milli güvenlik meselesine dönmüştür" iddiasında bulunan Bahçeli, Tank Palet Fabrikası'nın Katarlılara satılmasını eleştiren CHP'li Ali Mahir Başarır'a tepki gösterdi.

Bahçeli, CHP'yi hedef aldı: CHP milli güvenlik meselesine dönüşmüştür

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Habertürk programında Tank Palet Fabrikası'nın Katarlılara satılmasını eleştiren sözlerine tepki gösterdi.

Bahçeli, "Bir CHP milletvekilinin Türk ordusuna 'satılmış' demesi şerefsizliktir, kepazeliktir. Orduya 'satılmış' demek, bedelsiz satılmışlığın aleni beyanıdır" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında CHP'yi hedef alan Bahçeli, "CHP sokakları tahrip etmiş fakat başaramamıştır. STK'ları manipüle etmiş başaramamıştır. Küresel lobileri kışkırtmış muvaffak olamamıştır" dedi.

Bahçeli, "CHP bir milli güvenlik meselesine dönmüştür" iddiasında bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Son yıllarda artan kadın cinayetleri ve istismar haberleri insan haysiyetine işlenmiş en büyük suç olarak değerlendirilmelidir. Vahşete kurban gitmeleri felakettir, rezalettir, cinayettir. Son 1,5 asırdır kadınlarımızın haklarıyla ilgili ümit verici ilerlemeler yaşanmışken, insanlık suçları da utanç duyulacak olayların somut yansımasıdır. Şiddet seli durmadan, psikopatların kanlı emellerine set çekilmeden kadınlarla ilgili konuşacağımız her konu eksik kalacaktır. Şiddet varsa insanlık sübut etmiştir. Hiçbir kadın aşağılık ve alçak davranışlara mahkum değildir.

Partiler üstü bir anlayış ile suç üreten, suça teşvik eden tüm toplumsal kaynakları kurutmak, tedavi ve rehabilite etmek şarttır. Kimin mağduriyeti varsa, kimin engeli varsa yanında olmalıyız. Esasen bir farkındalık günü olan 3 Aralık Dünya Engeliler Günü münasebetiyle, tüm engellilerin ihtiyaç duyduğu haklar konusunda üstümüze ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz.

CHP'Yİ HEDEF ALAN AÇIKLAMALAR

Aydın geçen zavallılar, tarih boyunca birikmiş dev hazineleri, muzaffer geçmişi gizlemeye çalıştılar. 200 yıldır ne çekmişsek, neye maruz kalmışsak kahir ekseriyeti bunlardan kaynaklanmıştır. Yabancı başkentlere şirinlik yapmayı, yeri geldiğinde ülkesini kötülemeyi mübah gören döneklerdir. Ülkesine kara çalmak hiçbir siyaset ve fikir adamını şerefli yapmaz. Gerçekte nasıl ifade ediliyorsa edilsin, devletini, milletini küçük görenlerden namuslu bir siyaset adamı çıkmamıştır.

CHP'nin yönetim kadrosu aynısıyla budur. CHP, Türkiye'ye cephe almış bir siyaset defosudur. Bizim CHP ile sorunumuz, Türkiye ile sorunu olduğu içindir. Geçen hafta öğretmenlerimizi aşağılayan Kılıçdaroğlu'nun neresi demokrattır. CHP'nin kumaşını kesen kesmiş, tarlasını süren sürmüştür. CHP'ye oy verenler hayal kırıklığı içindedir. ABD'ye demokrasimize müdahale eden çığırtkanlığı yapan CHP'nin neresi doğrudur? Yine bir CHP milletvekilinin Türk ordusuna 'satılmış' demesi şerefsizliktir, kepazeliktir. Orduya 'satılmış' demek, bedelsiz satılmışlığın aleni beyanıdır.

Batı'nın oyunlarına ses çıkaramayan densizler Katar'la yatıyor, Katar'la kalkıyorlar. CHP sokakları tahrip etmiş fakat başaramamıştır. STK'ları manipüle etmiş başaramamıştır. Küresel lobileri kışkırtmış muvaffak olamamıştır. Şimdi sıra TSK'ya mı gelmiştir? Bu terazi bu zilleti çekmez. Böyle bir noktaya gelinmiştir ki, CHP bir milli güvenlik meselesine dönmüştür.

FAHRİZADE'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

İranlı Muhsin Fahrizade'nin silahlı saldırıda öldürülmesi, Kasım Süleymani suikastından sonra gerçekleşmiş en vahim cinayettir. Bölgesel huzur ve barışı temelinden bozmaya çalışan saldırıyı, komployu terörizmden ayrı tutmuyoruz. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun seviyesiz İstanbul ziyaretinden sonra Kudüs'e gitmesi, bölgeyi provoke eder gibi tutum takınması, ardından Fahrizade cinayetinin gerçekleşmesi kuşkuludur. Hem Ortadoğu hem Afrika istikrarsızlığın peşindedir. 27 Kasım'da Somali'de, 28 Kasım'da Nijerya'da, 29 Kasım'da Afganistan'da gerçekleşen terör saldırılarında çok sayıda masum insan katledilmiştir.

FRANSA'YA TEPKİ

Fransa'nın geçmişinde kan vardır, işgal vardır. Macron iç siyasette sıkıştıkça Türk ve İslam düşmanlığının dozajını artırmaktadır. Fransa Doğu Akdeniz'de, Suriye'de, Libya'da, Dağlık Karabağ'da, Afrika'da karşımızdadır. Fransa; terör örgütleri, kanlı şebekeler, paramiliter grupların yanındadır. Fransa'yı bilmek ve tanımak için Cezayir'e, Ruanda'ya, Tunus'a bakmak yeterli değildir. 1920 Antep'ini, Adana'sını incelemek milli bir mükellefiyettir. Fransa'ya özgürlük, eşitlik, kardeşlik diyorlar; bunları göz göre göre çiğniyorlar. Fransa Senatosu'nun kararı Türklüğün ayakları altındadır. TBMM'de grubu bulunan 4 partinin Fransa Senatosu'na tepkisi takdire şayan duruşun belgesidir. Fransa yine tarihin yanlış tarafındadır. Dağlık Karabağ Azerbaycan toprağıdır, Karabağ Türk'tür, Türk yurdudur.

"İRİNİ HAREKATI, DOĞU AKDENİZ'DEKİ MAYINLI BİR TUZAKTIR"

Yeni bir dünya düzenin inşa çabaları devam ediyorken, ortaya çıkan stratejik boşlukların doldurulması gerilimlere yol açmaktadır. Türkiye ihmal edilecek bir ülke değildir. Almanya ve Fransa'da ırkçı ve İslamofobik saldırılar yaşanmaktadır. Yunanistan'da müftümüze yapılan saldırıyı kınıyoruz. 23 Kasım'da İrini Harekatı kapsamında Alman fırkateyni Türk ticaret gemisine baskın düzenlemiştir. Türkiye'nin AB'yle ilişkilerini canlandırmak için sıcak mesajlar verdiği dönemde, AB liderler zirvesine sayılı günler kala yapılan provokasyonun izahı yoktur. Libya'da kimlerin Hafteri desteklediği ortadadır. Bize göre İrini Harekatı Doğu Akdeniz'deki mayınlı bir tuzaktır. Önümüzü kesen her ihtimali göze almalı, bir alırken bin düşünmelidir.

Bütçe görüşmelerinde katkı veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 2021 yılı bütçesi Meclis'te görüşülecektir. Hepinizden beklentim hazırlıklı ve sabırlı olarak görüşmeleri takip etmeniz, Cumhur İttifakı ruhuna uygun şekilde çalışmalarınızı yürütmenizdir."

CHP'Lİ BAŞARIR'IN AÇIKLAMALARI

Habertürk TV'de katıldığı televizyon programında, Sakarya'da kurulu Tank Palet Fabrikası'nın Katar ortaklı BMC'ye devrini gündeme getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. Ben değer biçemiyorum. 50 milyon dolara satılmış…” demişti.

Programın diğer konukları Yaşar Hacısalihoğlu ve Hilmi Taşdemir, "Bunu nasıl söylersiniz?", "Tank Palet Fabrikası ordu mudur?" gibi sözlerle Başarır'a karşı çıkmış, bunun üzerine Başarır, şunları söylemişti: "Ordudan kastım Tank Palet Fabrikası'dır. Sakın yanlış bir anlam çıkmasın. Ben mehmetçiği, ordumuzu kastedebilir miyim? 'Tank Palet Fabrikası, ordunun bir parçasıdır' dedim ve 'bunun yüzde 49'u Katar'a satılmıştır' dedim."