MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yine CHP'yi hedef aldı. Partisine talimat veren Bahçeli, "CHP'nin en fazla oy aldığı 131 seçim bölgesinde HDP ile ittifakını, terörle mücadele karşı gelişini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le bağını koparışını tek tek CHP'ye oy veren milli insanlarımızla paylaşacağız" dedi.

Bahçeli CHP'yi hedef aldı, partisine talimat verdi: CHP'nin gerçek yüzünü 131 seçim bölgesinde anlatacağız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Tezkereye 'hayır' diyen Kılıçdaroğlu'na "PKK'nın tutsağı" ifadelerini kullanan Bahçeli, "CHP'nin gizli gündemini, halka doğrudan anlatmak için arkadaşlarımı Anadolu'ya gönderiyorum" diyerek partisine talimat verdi.

Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'yi hedef alan Bahçeli, "2023 yılının Haziran ayında yapılacak seçimler doğrultusunda milletimize dertleşeceğiz, sertleşen kutuplaşmayı beraber yarmak için emel birliği, inanç birliği yapacağız. Tarihine sırt çevirmiş, işgal edilmiş CHP'nin gerçek yüzünü her zeminde, her yöremizde anlatacağız" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şöyle devam etti: "Bilhassa 24 Haziran seçimlerinde CHP'nin en fazla oy aldığı 131 seçim bölgesinde HDP ile ittifakını, terörle mücadele karşı gelişini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le bağını koparışını tek tek CHP'ye oy veren milli insanlarımızla paylaşacağız. CHP'nin gizli gündemini, halka doğrudan anlatmak için arkadaşlarımı Anadolu'ya gönderiyorum."

ERDOĞAN-BİDEN GÖRÜŞMESİ

Erdoğan ile Biden'ın Roma'da yaptığı görüşmeye değinen Bahçeli, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ile görüşmesi, bu görüşmede iki ülkenin ilişkilerini geliştirmek için ortak mekanizma oluşturulması konusunda mutabık kalınması, NATO ve stratejik ortaklığa vurgu yapılması bize göre değerlidir. Bundan sonra kimin samimi, kimin maskeli olduğu ortaya çıkacaktır. Ortak akılla, karşılıklı çıkarlara ve egemenlik haklarına saygıyla sorunların çözümü mümkündür" ifadelerini kullandı.

"NATO ve stratejik ortaklığa vurgu yapılması değerlidir" diyen Bahçeli, "Türkiye ile ABD arasındaki köprülerin atılması, iki ülkenin aleyhinedir" ifadelerini kullandı.

"İki ülke arasındaki siyasi, ticari ve ekonomik diyalogların artırılması sevsek de sevmesek de herkesin çıkarına uygundur. Türkiye duruşuyla anıtlaşan bir ülkedir" diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Bu imkan ve yetenekleri değerlendiremeyen ülkelerin sahip oldukları potansiyelleri yalnız başına bir anlam taşımayacaktır. Dünya çapında kurulan ilişkilerin gerçek güçle orantılı olacak şekilde saygı ve işbirliği üzerine bina edilmesi esas olmalıdır. Türkiye, uluslararası zirve toplantılarında şerefle ve şuurla temsil edilmekte, milli kararlılığımızdan en küçük taviz verilmemektedir. MHP bu gelişmelerden memnuniyet duymaktadır. Ülkemizdeki yabancı hayranlarının içi kan ağlasa da her şey ortadadır. Zira güneşi balçıkla sıvamak akıl kârı değildir. Türkiye'yi küçük görenlerin, bizden bir şey olmaz diyenlerin ya kanında bir bozukluk ya da karakterinde bir bodurluk vardır. Roma'da başımız eğik olsaydı CHP mutlu olurdu."

"Cumhurbaşkanımız ile Biden arasındaki görüşmeyi hazmedemeyenler karşımızdaki manzaranın hiç de iddia edildiği gibi olmadığını savunmuştur" diyerek açıklamasına devam eden Bahçeli, şunları ifade etti: "Bunlar ABD'nin görüşüdür, şu anki yönetimin Türkiye'ye muhabbet beslemediği de açıktır. Türkiye insan haklarına onlardan çok daha fazla saygılıdır. Kavala bildirisi hazırlayan bu ülkenin sahip olmadığı kadar bu ülkede hukuk hakimdir. Türkiye'nin ABD'nin terör örgütleriyle yakın ilişkisi hakkında üzüntü ve kaygılarını paylaşmasının ne hikmetse üzeri örtülmeye çalışılmaktadır. Biden'dan çok Biden'cı kesilenler, Türkiye'ye yuvalanmış Washington cephesidir, iki taraflı çalışan ajanlarıdır. BM Zirvesi'nden sonra kaynatılan dedikodu zamanı şimdi zilletin başına kaynar su olarak dökülmüştür."

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

Açıklamasında tezkereye 'hayır' diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Bahçeli, "Irak'ta PKK ve DEAŞ terör örgütlerinin varlığını sürdürmesi, bölge barışına, istikrarına tehdit saçmaktadır. Suriye'de PKK/PYD ve DEAŞ'ın milli güvenliğimize ve sivillere yönelik suikastları artarak devam etmektedir. Türkiye'nin her türlü tedbiri alması hakkıdır. CHP ve HDP hayır demiştir, CHP-HDP ile el ele tutuşarak ihanetin tepelenmesine hayır demiştir. Irak ve Suriye tezkeresi reddedilmiş olsaydı sınır ötesinde terör örgütleriyle mücadele eden askerlerimiz geri çekilecekti. CHP tarihin yanlış yerinde durmakla kalmamış, Türkiye'nin karşısında konuşlanmıştır. CHP, HDP ile birlikte PKK'ya evet demiştir" iddiasında bulundu.

Bahçeli, şöyle devam etti: "Kılıçdaroğlu artık geri dönüş yolların kapanmıştır. Kendini de partini de ateşe attın. Kılıçdaroğlu diyor ki, yabancı askerler Türkiye'ye geliyor. Hiç kimsenin topraklarımızı çiğneyeceği yoktur. Ülkemizin DEAŞ karşı uluslararası koalisyonun üslerimizden yararlanmasını sağlamaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu, sevsinler senin gibi milliyetçiliği. Bizimkini anlaman için 40 fırın ekmek yesen de nafile. Bizim liglerimiz farklı. Sen PKK'nın tutsağı, biz de milletin meftunuyuz."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt ziyareti sırasında yaşanan "Kürdistan" tartışmasına ilişkin konuşan Bahçeli, "Türkiye sınırları içerisinde Kürdistan diye bir yer yoktur. Gerekirse şehit oluruz" ifadelerini kullandı.