MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı genişleyecek mi?" sorusuna, "İttifaklar kurulmuş, hepsi 85 milyonu kucaklamaya çalışıyor. Genişleyebildikleri kadar genişlesinler. 85 milyon az bir rakam değil" yanıtını verdi.

Bahçeli'den 'Cumhur İttifakı genişleyecek mi?' sorusuna yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam’da düzenlediği ‘seçim kampı’ çerçevesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, “Bizim programımız ile Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi uygulama sistemini karşılaştırdığımızda çok şey birbirlerini örtüyor. Yani güfte ile beste örtüşmüş oldu” diye konuştu.

Başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine değinen Bahçeli, “Anayasanın 3 maddelik olan başörtüsü mevzusu perşembe günü komisyonda görüşülecek. (Millet ittifakı) Biz onları dikkate almadan yolumuza devam ediyoruz. Cumhur İttifakı o değişikliği yapmakta kararlı. Meclis'te 400'ün üzerinde bir oyla çıkarsa çok daha sağlıklı olur. Ama olmazsa da bu sefer referanduma gitme hali doğar” değerlendirmesini yaptı.

İTTİFAK GENİŞLEYECEK Mİ?

Bahçeli, Cumhur İttifakı’na yeni partilerin katılma durumuna ilişkin, “İttifaklar kurulmuş, hepsi 85 milyonu kucaklamaya çalışıyor. Genişleyebildikleri kadar genişlesinler. 85 milyon az bir rakam değil” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın adaylık açıklamalarını değerlendiren Bahçeli, “Bizim adayımız belli kararımız net. Bizi başkaları ilgilendirmiyor” ifadelerini kullandı.

ALTILI MASA 'FORMÜLÜ"

Bahçeli, Altılı Masa ile ilgili, “Ben bir formülünü buldum. Onun formülü şu; altı çarpı sıfır eşittir sıfır. 6'lı masa bugüne kadar on toplantı yaptı. Yeni bir toplantı yapacaklar. Bu denklemi o toplantının sonucu üzerine kurdum” dedi.

SEÇİM TARİHİ AÇIKLAMASI

Seçim tarihiyle ilgili de konuşan Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nasıl bir değerlendirme yaparsa onu beklemek lazım. Her koşulda Cumhur İttifakı seçimlere hazır” diye konuştu.