MHP lideri Devlet Bahçeli, 'dava arkadaşım' dediği Abdullah Çatlı’nın annesi Remziye Çatlı’nın hayatını kaybetmesinin ardından, sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı.

Bahçeli'den 'dava arkadaşım' dediği Abbullah Çatlı’nın annesi için taziye mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1978'de Ankara’da Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi 7 öğrencinin katledildiği Bahçelievler Katliamı davasının sanıklarından Abdullah Çatlı'nın hayatını kaybeden annesi için taziye mesajı yayımladı.

Bahçeli, "Dava arkadaşım ve öğrencim merhum Abdullah Çatlı'nın muhterem anneleri Remziye Çatlı Hanımefendi hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhumeye rahmet ve mağfiret, Çatlı ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Çatlı, özellikle 1970'lerdeki bir dizi karanlık olayla bağlantılı olduğu iddia edilen bir isimdi. Çatlı, 1 Şubat 1979'daki Abdi İpekçi Suikastı, Papa İkinci Jean Paul Suikastı'nın faili Mehmet Ali Ağca'nın Maltepe Cezaevi'nden kaçırılması, 11 Temmuz 1978'de Doç. Dr. Bedrettin Cömert'in öldürülmesi ve tarihe "Bahçelievler Katliamı" olarak geçen Ekim 1978'de Türkiye İşçi Partisi'nden yedi öğrencinin öldürülmesi gibi olaylarla ilgili olarak aranıyordu.