MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş merkezli büyük bir yıkıma neden olan depremlere ilişkin, "Türkiye'mizin tamamı depremlerin ağırlık merkezinde yer almaktadır. Coğrafyamızı yok saymamız mümkün ve muhtemel değildir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den deprem açıklaması: Coğrafyamızı yok saymamız mümkün değildir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Gup Toplantısı'nda Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Büyük bir acımız vardır. Ruhumuz devasa bir hüzünle sarsılmıştır" diyen Bahçeli, "Gün, sen-ben ayrımıyla, nefsi arzularla, yersiz polemiklerle vakit kaybedecek bir gün değildir. Gün her şeyden ve hepsinden önemlisi; bir olmak, beraber olma günüdür. Nitekim içinden geçtiğimiz kasvetli ve kederli günler hep birlikte Türkiye olmanın günleridir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şöyle devam etti: "Maalesef bilanço her iki depremde de çok ağırdır. Artçı sarsıntılar kesintisiz devam etmiştir. Olumsuz hava şartlarından dolayı arama kurtarma çalışmaları güçlükle yapılmaktadır."

"Empati duygumuza güç vermeliyiz, birbirimize dayanak olmalıyız" ifadesini kullanan Bahçeli, "Birbirimizi sarıp sarmalamak zorundayız. Türkiye'mizin tamamı depremlerin ağırlık merkezinde yer almaktadır. Coğrafyamızı yok saymamız mümkün ve muhtemel değildir" dedi.

Bahçeli, şunları söyledi: "Normal zamandaki gibi 'gözünün üzerinde kaşın var' gibi mesnetsiz eleştirilerin sergileneceği bir zaman olmadığı bilinmelidir. Depremi fırsat bilen sosyal medya farelerine,, provokasyon peşinde koşan vandallara, felaketi istismar etmeye gayret eden utanmazlara kesinlikle göz yummayacağız."