MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Konuşmasında ekonomik kriz ve hayat pahalılığına ilişkin konuşan Bahçeli,  fiyat artışları, zamlar ve hayat pahalılığının 'gelip geçici' olduğunu savundu, muhalefeti Türkiye'yi 'kötü göstermekle' suçladı. Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin tartışmalara da değinen Bahçeli, "Bizim adayımız bellidir, sizin çürük adayınız ne zaman ortaya çıkacaktır, neyi bekliyorsunuz? Kripto talimatların yolunu mu bekliyorsunuz" diye konuştu.

Bahçeli'den ekonomik kriz eleştirilerine yanıt: Vatan olmadıktan sonra az yesek ne olur, çok yesek neye yarar?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekonomik kriz ve hayat pahalılığına ilişkin eleştirilere, "Vatan olmadıktan sonra az yesek ne olur, çok yesek neye yarar?" şeklinde yantıt verdi. Fiyat artışları, zamlar ve hayat pahalılığının 'gelip geçici' olduğunu savunan Bahçeli, şöyle devam etti: "Müslümana karamsarlık haramdır. Türkiye'nin zora girmesini siyasal rant olarak görenler kifayetsiz muhterislerdir."

Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişikin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında muhalefeti ekonomik krize ilişkin eleştirilerde bulunduğu için suçlayan Bahçeli, "Ağızlarına ne milleti ne devletin hak ve çıkarlarını alırlar. Sadece kötümserlik servisi yapmazlar, kötülük de yayarlar. Dünyayı okuyamazlar, çağın gelişmelerini anlayamazlar. Türkiye'nin nereden nereye ulaştıklarını fark edemedikleri için gerçekleri çarpıtırlar, her konuyu istismar ederler" diye konuştu.

MUHALEFETE ADAY ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin tartışmalara da değinen Bahçeli, "Bizim adayımız bellidir" diye konuştu. Muhalefete "Cumhurbaşkanı adayınızı açıklayın" çağrısında bulunan Bahçeli, "Sizin çürük adayınız ne zaman ortaya çıkacaktır? Neyi bekliyorsunuz? Kripto talimatların yolunu mu gözlüyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları Sivas'tan Ankara'ya gelirken ceplerindeki para 20 yumurta, 10 ekmek almaya güç bela yetmişti. Bindikleri eski müskü 3 arabaları vardı, paraları yoktu, kazanacak imkanları yoktu. Elde yok, avuçta yoktu ancak muazzam bir inançları vardı. Taviz vermeyen bir istiklal iradeleri vardı. Seve seve şehadeti göze almışlardı. Vatan olmadıktan, millet yaşamadıktan sonra az yesek ne olur. Çok yesek neye yarar? Vatan namustur. Türk milleti bütün maddi ve manevi varlığını vatanı için ortaya koymuştur.

Kılıçdaroğlu'nun 'Atatürk'ü anlamak' konulu ders verdiği medyaya yansıdı. Bilmediği ve tanımadığı bir kişiyi anlatmaya çalışmak cahillere özgür bir tutum. Bugünkü CHP'nin neresi Atatürk'ün CHP'sine benzemektedir? Atatürk tam bağımsızlıktır, Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakı tam bağımlılıktır. Atatürk milli mücadeledir, Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakı gayri milli odaktır. Zillet ittifakına kulak verirsek sürekli battığımızı, iflas ettiğimizi, heba olduğumuzu söyleyip duruyorlar. Akıldan yoksun kalmışlar, iradeleri hapsedilmiş... Işık diye ateşe koşanları devamlı uyarıyoruz, zilletin kurduğu tuzakları işaret ediyoruz. Ağızlarına ne milleti ne devletin hak ve çıkarlarını alırlar. Sadece kötümserlik servisi yapmazlar, kötülük de yayarlar. Dünyayı okuyamazlar, çağın gelişmelerini anlayamazlar. Türkiye'nin nereden nereye ulaştıklarını fark edemedikleri için gerçekleri çarpıtırlar, her konuyu istismar ederler. Soylu fedakarlıkları bir türlü kabul edemezler.

'EKONOMİK SIKINTI VARSA AŞARIZ'

Ekonomik sıkıntı varsa el birliği ile, inanç birliği ile yaparız hepsini aşarız. Mağduriyet yaşayan varsa günü geldiğinde devlet ve millet dayanışması ile hak ettiği sosyal ve ekonomik seviyelere mutlaka çıkartırız. Sabırla, metanetle geçmişimizden aldığımız ilham ve itibarla geleceğimizin çok daha iyi olacağını bilmek durumundayız. Ters propagandalara aldırış edemeyiz, uçurumları kapatan köprülerin yıkılmasına sabır gösteremeyiz.

'FİYAT ARTIŞLARI, ZAMLAR, HAYAT PAHALILIĞI HEPSİ GELİP GEÇİCİDİR'

Mesele az yedik, çok yedik, aç gezdik, tok gezdik meselesi değildir. Bugün yoksa yarın olacaktır, bugün eksikse yarın tamamlanacaktır. Yeter ki Türkiye Cumhuriyeti egemenlik haklarıyla var olsun. Yeter ki Türk milleti ebediyete kadar yaşasın dursun. Fiyat artışları, zamlar, hayat pahalılığı hepsi gelip geçicidir. Dün böyleydi, bugün de böyledir, yarın da akıbet böyle olacaktır. Müslümana karamsarlık haramdır. Türkiye'nin zora girmesini siyasal rant olarak görenler tek kelimeyle kifayetsiz muhterislerdir. Bunlar Türk milettinin ekmeğine, emeğine ve emanetlerine hasım olmuş meymenetsizlerdir. Biz bir tas hoşaf, kuru bir ekmek yiyerek Çanakkale'de direnmiş bir milletiz. Dangul dungul konuşan Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakı neden bahsediyor? Türkiye'yi hangi hakla kötü gösteriyor?

'İLAN EDİN ADAYINIZI DA BOYUNUZUN ÖLÇÜSÜNÜ GÖRELİM'

Kaşıkçı davasını kasten çarpıtanlar, Türkiye'nin 3-5 kuruşa adaleti sattığını iddia edenler zillettedir. Türkiye'nin bir maratoryuma gireceğini yazıp çizenler zillettedir. Zamlardan şikayet edip sonra da İstanbul'da toplu taşıma araçlarına zam yapanlar zillettedir. Terörist Demirtaş ve Sorosşu Kavala'nın mahkeme kararları için "şaibeli" diyenler zillettedir. O mu olsun bu mu olsun yoksa bir tavşan adayı ifşa edelim de asıl adayı geride mi tutalım arayışları zillet bir senaryodur. Henüz küresel efendileri bir aday işaret etmemiştir. Birbirinin kuyusunu kazıp aday enflasyonuyla vakit geçirenlere diyorum ki, bizim adayımız, Cumhur İttifakı'nın adayı bellidir. Sizin çürük adayınız ne zaman ortaya çıkacaktır? Neyi bekliyorsunuz? Kripto talimatların yolunu mu gözlüyorsunuz? Gösterin adayınızı. Cumhurbaşkanı adayını belirlemekten mahrum ve aciz bir ittifakın Türkiye'yi yönetmesinden bahsetmek mümkün müdür? Zillet ittifakının belirleneceği adayının göstermelik olacağına göre, müstakbel başbakan da hazır da beklediği biliniyorken bu kadar ayak oyununa, polemiğe ne gerek var? Korkmayın, kaçak güreşmeyin, cambazlığa heves etmeyin ilan edin adayınızı da boyunuzun ölçüsünü görelim.

HEDEFİNDE KILIÇDAROĞLU VAR: ET VE SÜT KURUMU'NA MUSALLAT OLDU

Devlet memurlarının kapısına dayanan, Et ve Süt Kurumuna musallat olan Kılıçdaroğlu, etap etap T.C'nin sabrını test eden, programlanmış bir işgalin provalarını yapan zorbadır, zillettir. Millet zilletin belini sandıkta kıracaktır. Türkiye ve Türk milleti, milli bekasının devamı konusunda tarihin en kritik dönemlerinden biriyle yüz yüzedir. Zillet ittifakının yanlışı buradadır. Milli değerlerimizi kırılma noktasına kadar bükmeyi amaç edenler, çıkar için Türkiye aleyhtarı çevrelerle içli dışlı olmaktan sıkılmayan siyasi garabetlerdir. Yargılanan millet, sarsılan devlet, yozlaşan ahlak, parçalanan birlik, hançerlenen vatan, çürüyen değerler, çözülen doku CHP'sinden İP'ine, HDP'sinden diğer marjinal partilere hepsinin ortak gayesidir. 2023'te Cumhur İttifakı'nın kesin zaferinden başka hiçbir sonuç bizim susuzluğumuzu dindiremez. Bizi bilenler bilir, biz kendimi için bir şey istemeyiz milletimiz mevzu bahis olursa, ülkülerimizin, arayışlarımızın sınırı yoktur. MHP bakışlarını sonsuzluğa dikmiştir."