MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Bahçeli, "CHP Genel Başkanı dününe küsmüş, çizgisi kırılmış, fikri küflenmiş, Kandil’e çoktan dümen kırmıştır" dedi.

Bahçeli'den İmamoğlu'na: Zam üstüne zamla hayatları kararttı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla kişisel Twitter hesabında paylaşımlarda bulundu.

Açıklamalarında CHP'yi hedef alan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Aziz Atatürk CHP’nin 1927 tarihli kurultayında Sivas Kongresi’ni ilk kurultayları olarak açıklar. Ancak o günkü CHP’yle bugünkü kaçak ve korsan CHP geceyle gündüz kadar birbirinden uzaktır, birbirine yabancıdır.

CHP’nin bugün Sivas’ta toplanan PM ve Genel Başkanlarının yaptığı konuşma eğer orta oyunu değilse aczin telaş maskesi takıp görücüye çıkmasından başkası olamayacaktır. CHP Genel Başkanı dününe küsmüş, çizgisi kırılmış, fikri küflenmiş, Kandil’e çoktan dümen kırmıştır."

'CHP GENEL BAŞKANI YANILIYOR'

"CHP Genel Başkanı yanılıyor, Türkiye’nin temellerini atan bugünkü CHP falan değildir.Bu CHP’nin Atatürk’ün CHP’siyle en küçük bağ ve bağlantısı kalmamıştır.Sayın Kılıçdaroğlu’nun Sivas Kongresi ilk kongremiz demesi tükenmişlik sendromudur. Çünkü Sivas Kongresi Türk milletinindir.

Sayın Kılıçdaroğlu Sivas Kongresi’ni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önemli bir aktör(!) olarak ortaya çıktığı bir kongre şeklinde tanımlıyor. Samsun’a kim çıktı? Amasya Genelgesi’ni kim yayınladı? Erzurum Kongresi’ni kim yaptı? Peki Anaftartalar ve Conkbayırı’ında kim vardı?"

'SİVAS'TAN KANDİLE SAVURMUŞTUR'

"PKK ve HDP’yle kurulan yasak ilişki CHP Genel Başkanı’nı tarihi gerçeklerden koparmış, Sivas’tan Kandil’e savurmuştur! Bu savruluş iflastır. Sivas’ta PM’yi toplayanlar hata yapmışlar, istismara çanak tutmuşlardır. Asıl toplanacakları orası değil emperyalizmin karanlık kovuğudur."

'ZAM ÜSTÜNE ZAMLA HAYATLARINI KARARTTI'

"CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinden beri skandalların göbeğindedir. İstanbul sele maruz kalmışken o Bodrum’da denizdeydi. Hiç kimseyi işten çıkarmayacaktı, neredeyse çıkarmadığı kalmadı, nitekim acımadan ekmekle oynamayı tercih etti.

Dahası zam üstüne zamla İstanbullu kardeşlerimizin hayatlarını kararttı. CHP demenin yalan demek olduğunu bariz şekilde ispatladı. Elbette yanlışa imza attı, milli iradeye çamur sıçrattı. Ama HDP’li üç büyükşehir belediye başkanı görevden uzaklaştırılınca birden ayağa kalktı.

​İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 31 Ağustos’ta Diyarbakır’da kayyum kararını gaflet ve dalaletle tanımlaması Sivas Kongresi’nin ruhunu yok saymak, mirasını çiğnemektir. Büyük zaferimizin hemen ertesinde, sanki rövanş alır gibi, PKK’lılara destek turuna çıkması zillettir."