TBMM'de İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen cezayla ilgili değerlendirmesi sorulan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bizim gündemimizde onlar yok" dedi.

Bahçeli'den İmamoğlu sorusuna tek cümlelik yanıt
Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu'nun görüşmesi sırasında muhalefet kulisinde, gazetecilerin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen mahkumiyet kararına ilişkin görüşünü sorması üzerine, "Bizim gündemimizde onlar yok" ifadesini kullandı.

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığınagöre, Bahçeli'ye muhalefet kulisinde, İmamoğlu'a, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret suçlamasıyla verilen 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak kararı hakkında görüşü soruldu.

Devlet Bahçeli, "Bizim gündemimizde onlar yok" yanıtını verdi.

"HEDEF KILIÇDAROĞLU" DEMİŞTİ

Bahçeli, İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak cezasının ardından önceki gün (15 Aralık) yaptığı yorumda şu ifadelere yer vermişti:

"İmamoğlu hakkında dün vermiş olduğu karar siyasi ortamı sadece hareketlendirmekle kalmamış, abuk sabuk pek çok tartışmayı da körüklemiş, böylelikle fırsatçılara gün doğmuştur. Her şeyden evvel 14 Aralık 2022 tarihinde İmamoğlu’yla ilgili davanın görüleceği herkesçe bilinmektedir. Bu durum şapkadan çıkmış bir tavşan değildir. Mahkeme kararının hitamında, senaryosu önceden yazılmış filmin Saraçhane’de gösterime sokulması da kategorik bir operasyondur. Nitekim operasyonun hedefi CHP Genel Başkanı'dır. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına soğuk ve şaşı bakanların Saraçhane tantanasına can havliyle sarılması, İP Başkanı’yla İmamoğlu’nun sevinç içinde kucaklaşmaları, bu şarkı burada bitmeyecek nakaratları tam bir düzenbazlıktır."