MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam kampında kurmaylarından ve milletvekilerinden teşkilatın seçimlere hazırlıklı olmasını istedi.

Bahçeli'den partisine seçim talimatı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partililerden 2023'te yapılması planlanan seçimlere hazırlık çerçevesinde saha çalışmalarına ağırlık verilmesini, muhalefetin söylemlerine karşı "Cumhur İttifakı'nın tezlerinin" halka iyi anlatılmasını istedi.

MHP'nin, Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri ve milletvekillerinin katılımıyla Kızılcahamam Patalya Otel'de düzenlediği toplantı başladı.

BAHÇELİ 'SAHADA OLUN' DEDİ

AA'nın aktardığına göre, Bahçeli, "Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Milletvekilleri Ortak Toplantısı"nın basına kapalı yapılan ilk oturumunda katılımcılara hitap etti. Ülke gündemini değerlendiren Bahçeli, parti yöneticileri, milletvekilleri ve teşkilatın cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlıklı olmasını istedi.

Bu çerçevede saha çalışmalarına ağırlık verilmesi talimatını da veren Bahçeli, özellikle halka "Cumhur İttifakı'nın tezlerinin" iyi anlatılması gerektiğine vurgu yaptı.

ANKETLER CUMHUR İTTİFAKI'NA İYİ HABER VERMİYOR

Öte yandan yapılan son seçim anketlerinde Cumhur İttfakı'ndaki erime gözler önüne seriliyor.

AREA Araştırma’nın son anketinine göre; Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nı 2,3 puanla geçiyor. Hiçbir ittifakta yer almayan HDP ise yüzde 10,2 puanda seyrediyor.

Gezici Araştırma'nın son kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre, Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun ikinci tura kalması durumunda; Kılıçdaroğlu, yüzde 51'lik oranla Cumhurbaşkanlığı'nı kazanıyor.

Metropoll Araştırma'nın Ocak 2022 anketine göre AKP’nin oy oranı yüzde 34; CHP’nin 28,4; İyi Parti’nin yüzde 13,3; HDP’nin yüzde 11,6; MHP’nin yüzde 5,9; DEVA Partisi’nin ise yüzde 2,6.

Aksoy Araştırma tarafından haftalık olarak yapılan Türkiye Monitörü araştırmasına göre ise Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38 ile son bir yılın en düşük seviyesine geriledi. Ankete göre muhalefet yüzde 42,5 ile iktidar blokunu geride bırakıyor. Öte yandan AKP seçmeninin yüzde 62,5’i doların mevcut seviyesi için ‘çok yüksek’ ya da ‘yüksek’ dedi.