MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim tarihi tartışmalarına ilişkin, "Seçimler ister zamanında yapılsın, isterse erkene alınsın. Seçim kararının alınabilmesi için ya 360 vekilin oyu ya da Cumhurbaşkanımızın Türkiye'yi seçime götürmesi lazımdır. İki yol da hukukidir. Biz iki seçeneğe de varız ve hazırız" dedi. Bahçeli konuşmasında eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili açıklama yapmadı.

Bahçeli'den seçim tarihi açıklaması: İki seçeneğe de varız ve hazırız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli açıklamasında, seçim tarihine ilişkin, "Genel seçimler ister zamanında yapılsın, isterse erkene alınsın. Seçim kararının alınabilmesi için ya 360 vekilin oyu ya da Cumhurbaşkanımızın Türkiye'yi seçime götürmesi lazımdır. İki yol da hukukidir. Biz iki seçeneğe de varız ve hazırız" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik çağrısını yineleyen Bahçeli, "Adaysan çık açıkla, değilsen adayınızı açıkla" dedi.

Öte yandan Bahçeli, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Gazeteci Alican Uludağ, Sinan Ateş cinayeti ile ilgili ne diyeceği merak edilen Bahçeli'nin, bugünkü grup toplantısı sonrasında soru almayacağı Özel Kalem Müdürü tarafından gazetecilere iletildiğini aktardı.

Bahçeli'nin partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

"2022'yi geride bırakıp, 2023'e ulaşmayı bir tarih değişiminden daha çok milli tarihin dönüşümü şeklinde izah ve ifade etmek hatalı bir yorum olmasa gerektir. 2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık tecrübe hazinesidir. 2023 yılı Türkiye'nin kuruluşuyla Türk milletinin kurtuluş yıllarının parlak bir gelecekle buluşma rotasıdır.

Kurtuluşumuzun fikri kaynağı bellidir o da Türk milliyetçiliğidir. İlhamını ecdadından alarak devletimizin kuruluş ilkelerini belirleyen lider bellidir, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. 1923'ün mesaj ve muhtevasını anlamadan, İstiklal Savaşı'nı anlamadan geleceğin yorumu imkansız değilse bile çok zordur. Belki çok bedel ödedik, belki çok çile çektik ama milletimizin istiklal sevdasıyla, yeminli Türk düşmanlarının nefes borusunu kesmeyi bildik.

EYT AÇIKLAMASI

Dünya genelinde kavga ve kutuplaşma dinamikleri daha da sertleşmiştir. Azgınlaşan ekonomik operasyonlar 2022 yılını kundaklamış ve kararmıştır. İnsanlık huzura susamıştır. İnsanlık daha adaletli, daha refah dolu bir hayata yine uzak kalmıştır. Eşitsizlik ve adaletsizlikteki genişlemeler dünyayı abluka altına almıştır. Türkiye her alanda öne çıkmış, iradesini göstermiştir. Ülkemiz bilhassa diplomaside altın bir yıl yaşamıştır. Türkiye ekonomisi dünya çapında en çok büyüme kaydeden birkaç ülkeden biri olmayı başarmıştır. Terörle mücadelede takdire şayan sonuçlar alınmıştır. Memnuniyetle belirtmek isterim ki kronikleşen sorunlara neşter vurulmuştur. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımız için adım atılmış, EYT sorunu TBMM'de köklü çözüme kavuşacak, bu mesele gündemden tamamen çıkmış olacaktır. MHP ve Cumhur İttifakı gereğini gecikmeksizin yapacaktır.

"ÜÇ HİLAL'İ YARGILATMAYACAĞIZ"

Hiç kimse sabrımızı yanlışa yorumlamasın. Kötü niyetlerini bildiğimiz, kötürüm ilişki ağlarını tanıdığımız ve takip ettiğimiz odakların bizimle aşık atması, cumhuriyetin yeni yüzyılını tartışmaya açma sinsilikleri sonuç vermeyecektir. Bizim el sürülmemiş hayallerimiz vardır. Ağızlarını tetik, dillerini tüfek yaparak nefret kusan hayasızlara 2023'ün hedeflerini kirlettirmeyeceğiz. Üç Hilal'i de yargılatmayacağız. Kepazeleri asla affetmeyeceğiz. Siyah örtüye bürünüp yüksekten konuşanlara, herkes bilsin ki eyvallahımız olmaz, bunlarla da hiç işimiz olmaz. MHP anlayana az, anlamayana da çok gelir. Daldan dala atlayarak her fırsatı ganimete çevirmenin hesabını yapanlara diyorum ki asidi kaçmış gazoz gibisiniz, hiç tat vermiyorsunuz.

SEÇİM TARİHİ AÇIKLAMASI

Türkiye'nin 100. yıl dönümünde hem 13. cumhurbaşkanı hem de 28. dönem TBMM belirlenecektir. Genel seçimler ister zamanında yapılsın isterse erkene alınsın. Seçim kararının alınabilmesi için ya 360 vekilin oyu ya da Cumhurbaşkanımızın Türkiye'yi seçime götürmesi lazımdır. İki yol da hukukidir. Biz iki seçeneğe de varız ve hazırız.

Muhalefet cenahının karmaşa içinde olmasından dolayı iradesizliği saklanamayacak boyuttadır. Zillet İttifakı demokrasinin istismarını devamlı surette yapsa da hazım konusunda ciddi rahatsızlığı vardır. Bu ittifakın Türk milletine sadakati yoktur.

KILIÇDAROĞLU'NA ADAYLIK ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanı adayını neden merak ediyorsunuz' diyerek kaçak güreştiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu nasıl bir ifade sakatlığıdır. Gizlenen nedir? Rahatsızlık duyulan nelerdir? Sayın Kılıçdaroğlu bir kez daha söylüyorum; adaysan çık açıkla, değilsen adayınızı açıkla. Zillet ittifakı fırtına koparsa bizde yaprak bile kımıldamaz. Anlaşılan cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışması Altılı Masa'da deprem yaratmaktadır. Kılıçdaroğlu'nun çoklu aday değerlendirmesi mutabakat aciziyetinin beyanıdır.

Bir isim üzerinde söz birliği sağlayamayan partilerin Türkiye'nin geleceğini şekillendirmeleri şüphesiz aklın alamayacağı bir garabettir. Kılıçdaroğlu'nun ergenler gibi 'Loading' mesajıyla meşgul olması pişkinliğin alametidir. Yüklenen milletin zillete soracağı hesabıdır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kalıcı bir soluk, etkin bir karar alma mekanizması olarak milletimize mal olmuştur. 6+1 formatı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne muhalefet olarak inşa edilmiştir. Zillet ittifakı şuursuzdur. Köprünün altından çok sular akmıştır. Zillet ittifakı milletimizin beklentilerini, devletimizin yüksek emellerini anlamaktan mahrumdur. Geleceğin hükmü cumhurun iradesiyle gerçekleşecektir.

MHP olarak siyasi çalışmalarımızı heyecanla sürdüreceğiz. Hiçbir dedikoduya aldırış etmeyeceğiz. İstikametimiz sıratı müstakim üzerinedir. Davamızı haksız ve şerefsizce suçlamaya çalışanlar vardır. Fiyatını hesapladığımız ancak 5 kuruş etmeyecek olanların oyunlarına, tahrik ve tacizlerine boyun eğmeyeceğiz."