Partisinin kurmaylarını toplayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partinin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş'in memleketinde cemevi inşasına başlanması talimatı verdi. Çalışmalarda sona gelinirken cemevinin 15-20 gün içerisinde açılması bekleniyor.

Bahçeli'den talimat: Alparslan Türkeş'in memleketine cemevi yapılacak

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi yaptığı Alevi açılımlarının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, partinin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş'in memleketi Kayseri'de cemevi inşasına başlanması yönünde talimat verdi.

Yandaş Sabah gazetesinin haberine göre çalışmalarında sona gelinen cemevinin 15-20 gün içerisinde açılması bekleniyor.

Türkeş'in memleketi Kayseri Pınarbaşı'nda, Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, çevre düzenlemesiyle birlikte toplam 3 bin 840 metrekare alan üzerinde bina inşaatı yapıldığını bildirdi. Cemevi çalışmalarına yaklaşık bir buçuk ay önce başlandığını belirten Uzunluoğlu, "40 günde inşaatı bitiriyoruz. 15-20 güne kadar açılışı yapacağız" ifadesini kullandı.

Bahçeli'nin ayrıca il ve ilçe belediye başkanlarına Alevi vatandaşların bulunduğu yerlere yeni cemevi yapılması konusunda da tavsiyelerde bulunduğu öğrenildi. Bahçeli, başkanlara alevi vatandaşların her zaman yanında olunmasına önem vermeleri gerektiğini iletti. Uzunluoğlu, "Genel başkanımız yurttaşlar arasında ayrım yapmadığını her zaman dile getiriyor.

ALEVİLERDEN TEPKİ

Alevi dernekleri ve Alevi dedeleri, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Alevilerle ilgili açıkladığı pakete ve cemevlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine alınmasına tepki göstermişti.

Erenler Cemevi Derneği Başkanı Aydın Gültekin, “Aleviler turist mi ya da tiyatro mu? Kişi eğer oraya gitmişse, el açıp yalvarıp yakarmışsa, emir ve yasaklara da uymuşsa orası onun ibadethanesidir. Dolayısıyla bunu bir kuruma bağlamak ya da ‘Şu şartlarda yapılacak’ denilmesini doğru bulmuyoruz. Taleplerimiz bellidir; eşit yurttaşlık istiyoruz. Camiye tanınan haklar, cemevine de tanınsın” demişti.

Birçok yurttaş ise Erdoğan ve Bahçeli'nin söz konusu açılımlarını seçim kampanyası olarak yorumlamıştı.