MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, isim vermeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Bahçeli, "Gitmeye niyetimiz yoktur. Göndermek için tertip içinde olanları da doğduklarına pişman etmek boynumuzun borcudur" dedi.

Bahçeli: Gitmeye niyetimiz yok, tertip içinde olanları pişman ederiz
AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 'Ülkücü Şehitleri Anma Günü' adlı programa katıldı. Burada yaptığı açıklamalarda isim vermeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kaçış planı’ açıklamalarına gönderme yapan Bahçeli, “Gitmeye niyetimiz yoktur. Göndermek için tertip içinde olanları da doğduklarına pişman etmek boynumuzun borcudur” dedi.

Bahçeli, şunları söyledi:

"Bizim yol haritamızı şehitlerimiz çizmiştir… Bizim gidecek bir yerimiz yoktur. Gitmeye niyetimiz yoktur. Göndermek için tertip içinde olanları da doğduklarına pişman etmek boynumuzun borcudur. Gözlerine kara perde inenlerin dedikodularına, Türk düşmanlarına uyduluk yapanların provokasyonlarına göz yummamız, yol vermemiz akıl ve mantık inkarıdır."

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, 24 Mayıs'ta partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Toplu bir kaçış planı yürürlükte" demiş ve Erdoğan’ın vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığını ifade etmişti.

Söz konusu vakıflara ilişkin TÜRGEV ve ENSAR'ı işaret eden Kılıçdaroğlu, 'suça bulaşmış' bürokratlara seslenerek, "Sarı bürokratlar... Sizler devleti kanun dışı talimatları uygulayarak adeta bitkisel hayata soktunuz. Bu süreçte kendinizi de bitirdiniz. Birazdan açıklayacağım şey skandal ve yolsuzluklara dikkat çekmek değildir. Bunların ne olduğunu sağır sultan da biliyor. Amacım komaya sokulan bu devleti uyandırmaktır. Ama size de bir iyilik yapıyorum "sarılar". Sizi bu suç gemisinden indirmek istiyorum. İnin kurtarın kendinizi. Çok geç olmadan küçük cezalarla kurtulabileceğiniz bir aşamada kurtulun. Çünkü hiç gündemlerinde yoksunuz. Onlar planlarını yapmaya devam ediyor" demişti.