Taksim saldırısı üzerinden HDP'yi hedef alan MHP lideri Bahçeli, "HDP'nin siyaset hayatında yer almasına tahammül edemiyoruz" dedi. Bahçeli ayrıca saldırıdan sınır ötesi operasyonlar ve tezkerelere karşı çıkan siyasi partileri sorumlu tuttu, "Sınır ötesi operasyonlara tezkerelere karşı çıkan CHP'den HDP'sine kadar millet huzurunda sorumludur" ifadelerini kullandı.

Bahçeli: HDP'nin siyaset hayatında yer almasına tahammül edemiyoruz
Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) İstanbul'daki İstiklal Caddesi'nde meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı üzerinden hedef aldı. "HDP'nin Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye yer almasına tahammül edemiyoruz" ifadelerini kullanan Bahçeli, söz konusu saldırıdan sınır ötesi operasyonlar ve tezkerelere karşı çıkan siyasi partileri sorumlu tuttu. Bahçeli, "Sınır ötesi operasyonlara tezkerelere karşı çıkan CHP'den HDP'sine kadar millet huzurunda sorumludur" diye konuştu.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin öncelikli sorunun 'terör' olduğunu söyleyen Bahçeli, "Terörizmin hiçbir şekli masum değildir, meşru değildir. Türkiye'nin üstesinden gelmesi kaçınılmaz olan sorunu bölücü terör sorunudur. Bu melanetin hakkından gelmedikten sonra hayatın diğer alanlarında tam bir istikrar yakalamamız çok zordur" ifadelerini kullandı.

"SALDIRI TÜRKİYE'NİN İMAJINI VE 2023 VİZYONUNU BALTALAMAK İÇİN YAPILDI"

Saldırı nedeniyle İstiklal Caddesi'nin seçilmesinin 'tasadüf' olmadığını söyleyen Bahçeli, saldırının 'Türkiye'nin imajını ve 2023 vizyonunu' baltalamak için yapıldığını söyledi. Bahçeli, "Bu saldırıyı yaklaşan seçimler nedeniyle iktidarın yaptırdığını söyleyenler sadece namussuz değil, casuslardır" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Değerli milletvekili arkadaşlarım, saygıdeğer misafirler, haftalık olağan Meclis grup toplantımıza başlarken sizleri muhabbetle selamlıyorum. Toplantımızı takip eden aziz vatandaşlarımıza en iyi dileklerimi sunuyorum. İnandığımız müddetçe bir amaç ve anlam dairesine bağlı olduğumuz sürece mücadele ediyor olmak bir hayat ve siyaset kuralıdır.

Gayenin de gayretin de ağırlık merkezi sabırdır. Selametin sıcaklığı eninde sonunda belirecektir. Bu da bir zaman meselesidir. Biz dava ve siyaset mücadelemizi inançla ve sabırla ifade ediyor, yurdumuzun her köşesinde yüksek hedeflerimizi anlatıyoruz. Anadolu'nun en ücra köşelerine gidiyoruz. Bugüne kadar 583 köyümüzü ziyaret ederek hasret giderdik, gönül köprülerini beraberce kurduk. Buna da devam edeceğiz. Köylülerimizin ayağına gidip cumhuriyetin 100. yıldönümüyle ilgili anlaşıyoruz. Çalışmalarımızın ibresini daha çok bütçe görüşmelerine çevirip daha çok bu alanda yoğunlaşacağız. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın lehine sonuçlanacak kanuni düzenlemeleri de hayata geçirmiş olacağız.

"TÜRKİYE'Yİ ZİLLETİN 6+1 AYAKLI KUMAR MASASINA TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Cumhur İttifakı hiç oyalanmıyor, MHP'de hiç durmuyor. Hizmet etmeyi milletten mükafatı Allah'tan bekleyen insanlarız. Karıncalar gibi çalışıyoruz. Bizim anlayışımızda çalışmak en hayırlı sermayedir. Adım adım 2023 köyüm benim hizmet toplantılarında görev alan partililerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Türkiye'yi zilletin 6+1 ayaklı kumar masasına teslim etmeyeceğiz.

Değerli arkadaşlarım terör örgütleri sadece insanımızın değil tüm insanlığın ortak can düşmanıdır. Terörizmin hiçbir şekli masum değildir, meşru değildir. Türkiye'nin üstesinden gelmesi kaçınılmaz olan sorunu bölücü terör sorunudur. Bu melanetin hakkından gelmedikten sonra hayatın diğer alanlarında tam bir istikrar yakalamamız çok zordur. Bu alanda çok ciddi neticelerin aldığı malumlarınız. Ekonomik güvenliğimizin sürekliliği, toplumsal huzurumuzun sükuneti terörle mücadeleden alınacak kalıcı ve kesin sonuçlara birebir bağlıdır. Bölücü teröristleri temizlemedikten, bunlarla her anlamda hesaplaşmadıktan sonra rahat duramayız. Milli bekamız, milli birliğimiz buna bağlıdır. Bayrak inmesin diye yavrularını mezara inen şehit analarına vefa borcumuzu kesinlikle ödemek zorundayız. Terör örgütleri muhasım çevrelerin çıkarına kullanılan kiralık katiller sürüsüdür.

"TÜRKİYE'NİN ÖNCELİKLİ SORUNU BÖLÜCÜ TERÖR SORUNUDUR"

Terörizmin hiçbir türü meşru değildir. Şu gerçeği itiraf etmek gerekir ki, Türkiye'nin öncelikli sorunu bölücü terör sorunudur. Bu melanetin hakkından gelmeden hayatın geri kalan alanlarında tam bir istikrar yakalamamız çok zor ve zahmetlidir. Terör sorunu ülkemizin henüz kabuk bağlamamış yarasıdır. Zaman zaman kanatılan bu yara açık oldukça üzerine konmak için fırsat kollayan pek çok iç ve dış mahreçli haşerat odağı çıkacaktır.

"TBMM'DE BÖLÜCÜ İSTEMİYORUZ"

Türkiye'de siyasetin de teröre sevimli mesajlar veren tarih önünde suç ortağıdır. Her muhitte olduğu gibi TBMM'de bölücü sima istemiyoruz. Terörist görmeye dayanamıyoruz. Biz terör örgütüne eleman devşiren sözde Kürdistan propagandasıyla sınırlarımızı kevgire çeviren HDP'nin Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye yer almasına tahammül edemiyoruz. HDP, CHP'nin ikiz kardeşi diğer partilerin marjinal ortağıdır.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde özel eğitimli Suriyeli teröristin bombalı terör eylemi yüreklerimizi kavurmuştur. 6 vatan evladımız şehit olmuştur. PKK/YPG'yi ve arkalarındaki kan emicileri lanetliyorum. Teröre teslim olmayacağız. İstiklal Caddesi'ni kana bulayan katilin, Türkiye'ye kaçak yollardan sızdığı anlaşılmaktadır. Saklandığı evde yakalanmış, sorguya çekilmiştir. Teröristin ele geçirilmesinden dolayı istihbarat ve emniyet birimlerini kutluyorum.

Terörizme kucak açanlardan hesap soracağız, terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Kiralık katillerini üzerimize salanlara misliyle cevap vereceğiz. Türk milleti teröristleri eğitim, silahlandırıp, Türkiye'ye gönderen sözde müttefiklere diz çökmeyecek, şirret oyunların boyun e��meyecektir.

"HANGİ ÜLKELERİN PARMAĞI OLDUĞU NETLEŞECEKTİR"

PKK /YPG’yi lanetliyorum. İstiklal Caddesi’ni kana bulayan katilin YPG’den talimat alarak Türkiye’ye kaçak yollardan sızdığı anlaşılmaktadır. Bu katil hamdolsun yakalanmış, döktüğü her kanın hesabını vermek üzere sorguya çekilmiştir. Bir gün bile geçmeden teröristin ele geçirilmesinden dolayı istihbarat ve emniyet birimlerimizi kutluyorum. Terörizme kucak açanlardan hesap soracağız. Hangi ülkelerin parmağı olduğu netleşecektir.

Sınır ötesi operasyonlara tezkerelere karşı çıkan CHP'den HDP'sine kadar millet huzurunda sorumludur. Türk askerine kimyasal silah iftirası atan, PKK'lı Mustafa Karasu tarafından alkışlanan TTB Başkanı ile terör yandaşları ihanetlerinin bedelini ödemek durumundadır. Aziz vatanın suyu da ekmeği de haramdır. Düşmana asla merhamet edilmeyecektir.

HDP'nin sözde taziye mesajıyla altılı masanın mesajı arasında fark var mıdır? Katile katil diyememiştir. Zillet ittifakına sesleniyorum, korkmayın. Terörist Demirtaş'ı 'Serbest bırakacağım' diyen Kılıçdaroğlu'nun yumruğunu sıkması eşyanın tabiatına aykırıdır. HDP neyse CHP odur.

ABD'nin bakışıyla zillet ittifakının başı arasında fark gören var mıdır? Suriye ve Irak'taki terörist kamplarda eğitilip canlı ceset gibi Türkiye'ye sızdırılan teröristlere hedef listesi veren hiçbir ülke dost değildir, müttefik değildir. Terörizmle hesaplaşmak emperyalizmle hesaplaşmak demektir.

İstiklal Caddesi saldırısı tıpkı Gezi Parkı gibi, 6-8 Ekim olayları gibi güçlenen Türkiye'yi geriye düşürme tertibidir. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de vardır. O gördüğünüz yer gömüldüğünüz yer olacaktır. Ekonomimizi hedef alıyorlar, bin yıllık kardeşliğimizi, iç barışımızı hedef alıyorlar.

"SALDIRIYI İKTİDARIN YAPTIRDIĞINI SÖYLEYENLER CASUSTUR"

ABD menşeli gazetenin her yıl on binlerce turistin ziyaret ettiği caddenin bombalanmasını servis etmesi kirli bir kampanyadır. En işlek caddenin seçilmesi tesadüf değildir. Bu kanlı saldırının maksadı Türkiye'nin imajını ve 2023 vizyonunu baltalamaktır. Bu saldırıyı iktidarın yaptırdığını söyleyenler sadece namussuz değil, casuslardır. Bu sapık iftirayı diline dolayanların Türkiye diye bir ülkesi olamaz. Bunlar hakkında teröristler için hangi muamele yapılıyorsa aynısı yapılmalıdır."

BİR HAFTADA İKİ BAHÇELİ

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Bahçeli’nin bugünkü grup konuşması ardından geçen hafta yaptığı konuşmayı hatırlattı.

Bahçeli’nin HDP hakkında bir hafta arayla yaptığı iki açıklamanın videosunu paylaşan Başarır, “Devlet Bahçeli bu hafta fikir değiştirmiş. İki konuşmanın arasında yalnızca 7 gün var! İşte istikrar, işte tutarlılık” dedi.