Bugün HÜDA PAR ile Hizbullah arasında bir bağ olmadığını savunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidara yanaşmadan önceki dönemlerinde örgüt hakkında sert ifadeler kullanmıştı. Bahçeli, bir konuşmasında, “Hizbullah militanlarını serbest bırakan AKP hükümetiyle gidilecek bir yol, varılacak bir hedef artık kalmamıştır” ifadelerini dahi kullanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi
Bahçeli, Hizbullah hakkında geçmişte neler söylemişti?
Fotoğraf: DepoPhotos

Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen HÜDA PAR, Cumhur İttifakı’na dâhil olarak AKP listelerinden seçime girdi ve aday gösterilen 4 isme milletvekilliği yolu açıldı. Cumhur İttifakı’nın büyük ortaklarından MHP, HÜDA PAR’ın ittifaklarına ortak olması hakkında ses çıkarmasa da partiden, geçmişte Hizbullah’a yönelik oldukça kesin ifadeler kullanılan açıklamalarda bulunulmuştu.

Seçim kampanyası döneminde, mart ayında HÜDA PAR ile ilgili bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hür Dava Partisi'nin hiçbir terör örgütüyle bağ ve bağlantısı olmadığı açıklanmış ve muhataplarınca da ifade edilmiştir. Hizbullah terör örgütüyle Hür Dava Partisi arasında berrak bir ilişkiye, bu çerçevede ikna ve tevsik edici bir bilgiye bu zamana kadar tesadüf edilmemiştir” demişti.

4 milletvekilinin Meclis’e sokulması ile kamuoyunun ilk gündem maddelerinden biri haline gelen Hizbullah konusunda MHP’nin tavrı, iktidara muhalif olduğu dönemlerde ise çok farklıydı.

Partinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Hizbullah militanlarının serbest bırakıldığı dönemlerde yaptığı açıklamalardan bazıları şöyleydi:

Bölücü teröristlerin törenlerle karşılanmasından yaklaşık 15 ay sonra bu defa da Hizbullah militanları halaylar eşliğinde serbest kalmış ve bunlar karşısında milletimizin yüreği burkulmuştur. (25 Ocak 2011)

Şehit kanı dökenleri, Habur’daki davul zurnalı terörist karşılama törenlerini, Hizbullah militanlarını halaylar eşliğinde serbest bırakanları, düzmece mahkeme kuranları hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayacağız. (28 Ocak 2011)

Milli bekamızı hedef alan bölücü terör ve etnik tahrikler AKP hükümetlerinde zirve yapmış, PKK ve Hizbullah militanları serbest kalmış ve rahata ermiştir. (15 Şubat 2011)

Hizbullah militanlarını serbest bırakan AKP hükümetiyle gidilecek bir yol, varılacak bir hedef artık kalmamıştır. (9 Nisan 2011)

Hizbullah militanlarını serbest bırakan, canileri umutlandıran, Kandil’e göz kırpan bu iktidardır. (19 Nisan 2011)

Hizbullah militanlarını salıveren, teröristleri affeden tükenmiş AKP hükümetine son ve kesin darbeyi indirmek için seferber olduk. (3 Mayıs 2011)

Halen cezaevinde bulunan milletvekillerinin; “kaçma, saklanma ve delilleri karartma şüphesi” doğrultusunda tutukluluk hallerinin devam etmesi yanlı karar veren ve siyasallaşmış yargının en bariz örneğidir. Hizbullah militanlarını serbest bırakırken şüphe alameti görmeyen AKP güdümlü yargı anlayışı, nedense aynı eğilimi bu son itirazlarda göstermemiştir. (26 Haziran 2011)

Hizbullah militanlarının salıverilmesine göz yuman iktidar partisi, Sivas davasının ağır aksak yürümesine ve adaletin ortaya çıkmasına da bigâne kalmıştır. (15 Mart 2012)