MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’da AKP’nin sonucu kabul etmemesi nedeniyle sonlandırılamayan seçimler üzerine açıklamada bulundu. Bahçeli, “İtirazlar bir an önce sonuçlandırılmalı” dedikten sonra “vicdani huzur” için yeni seçimin düşünülebileceğini söyledi. Bahçeli, “Eğer seçim sonuçları toplum huzurunda sonuç bulmayacaksa, o vicdanı huzurlu kılabilecek bir seçim de düşünülebilir. Bunun süresi 60 gündür. 60 günden sonraki ilk […]

Bahçeli: İtirazlar bir an önce sonuçlandırılmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’da AKP’nin sonucu kabul etmemesi nedeniyle sonlandırılamayan seçimler üzerine açıklamada bulundu.

Bahçeli, “İtirazlar bir an önce sonuçlandırılmalı” dedikten sonra “vicdani huzur” için yeni seçimin düşünülebileceğini söyledi.

Bahçeli, “Eğer seçim sonuçları toplum huzurunda sonuç bulmayacaksa, o vicdanı huzurlu kılabilecek bir seçim de düşünülebilir. Bunun süresi 60 gündür. 60 günden sonraki ilk pazar günü seçim yapılabilir. Gocunmaya gerek yok,” dedi.

Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili ise ” Mazbatayı almıştır ancak toplumsal vicdanda beraat etmemiştir. Aklanmadan paklanmadan mazbatayı almış bir belediye başkanı olarak görürüz ama ‘benim belediye başkanım’ diyemem,” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, FOX TV muhabirinin “AK Parti’nin talebi İstanbul’da seçimin yenilenmesi, sizin söylediğiniz erken genel seçim değil mi efendim” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Siz FOX olarak hiçbir şeyi doğru anlamıyorsunuz. Tabii ki İstanbul’u kastediyoruz. Siz FOX olarak tilkilik yapıyorsunuz kendinize göre.”

Bahçeli şöyle konuştu:

“Seçimlerden sonra rakamlar sayım sırasındaki farklılıklar. Her siyasi partiye göre itirazlar yapılmaktadır. Bu itirazlar demokratik bir haktır. Bu itirazları en kısa sürece neticelendirerek Türkiye’yi normalleştirmek gerekir. Uluslararası gözlemcilerin yakından takip etmiş olduğu İstanbul’da bir kargaşa yaşanmaktadır. 29 bin oy farkı olduğu ortaya konulmuştur, bu farkta önemli değişiklikler oldu. Bu sürecin içerisinde işi kargaşaya aceleciliğe seçim sonrasında mazbatayı kim alırsa alsın Türkiye’de İstanbul’u tartışmaya sürüklemek doğru değildir.

YSK karar vermelidir. Seçimin üzerindeki akılcı yaklaşımlar Türkiye’yi kaosa sürükleyecek duruma getiriyorsa hatalardan kurtulmanın yolu demokrasinin içerisinde aranmalıdır. Huzuru sağlamak için yeni bir seçim de düşünülebilir. Madem her konuda iddialısınız, seçimin yenilenmesi için sorununuz olmamalı.

YSK bazı ilçelerde çok sağlıklı yapıldığına dair karar vermişse onun dışındaki ilçelerde de yeniden seçim yapılabilir.”