Bahçeli: İttifak iyi gidiyor, karşılıklı jestler olabilir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, "Görüşmeler olumlu ve verimli, Cumhur İttifakı iyi gidiyor. Cumhur İttifakı karşılıklı saygı içerisinde ilerliyor, karşılıklı jestler olabilir" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Ergenekon davasıyla ilgili olarak, 'Ergenekon davası sonuçlanma aşamasına gelmiştir. Savcılık iddianamesi yarın mahkemeler tarafından görüşülecek. Çok az bir ceza konusu söz konusu olmuştur' dedi.

Bahçeli, yerel seçimlerdeki ittifak çalışmalarıyla ilgili olarak ise, "Cumhur İttifakı'nın içerisinde gönül vardır. Ülke sevdası vardır. Karşılıklı saygı vardır. Saygı kavramı içerisinde jestler de olabilir. Çalışmalar verimlidir. Cumhur İttifakı iyi gidiyor' diye konuştu. Bahçeli, ittifak görüşmelerinde gelinen son durum sorulması üzerine de, "İki parti yöneticisi saygıdeğer insan zaman zaman bir araya geliyorlar, gelişmeleri değerlendiriyorlar, uzlaştıkları alanlar oluşuyor, üzerinde çalşımalar yapılan alanlar var. Sayın Cumhurbaşkanı dönüşünde Sayın Cumhurbaşkanına arz edeceklerdir. Sonra da karşılıklı değrelendirme ihtiyacı doğarsa, gereği yapılır. Şu ana kadarki gelişmeler olumlu olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Muhalefetin, AKP ve MHP arasındaki görüşmelere yönelik eleştirilerine de cevap veren Bahçeli, "Muhalefet koalisyon düşünüyorsa yapsın. Yani 'Millet İttifakı' veyahut 'Zillet İttifakı' dediğimiz ittifakı koalisyona dönüştürmek istiyorlarsa, onların en tabii hakkıdır" dedi.

Bahçeli, Rekabet Kurulu'nun soğan stokçuluğu ile ilgili kararına da değinerek, "Rekabet Kurulu'nun kararına saygı duymak lazım. Soğan ile fazla işimiz yok. Rekabet Kurulu herhalde yakından inceliyordur" diye konuştu.