MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana’da partisinin kuruluşunun 50. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programında konuştu. 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi öncesinde AKP’ye ve lideri Erdoğan’a sert muhalefeti ile öne çıkan MHP söz konusu süreç sonrasında AKP ile ittifak masasına oturdu. MHP Lideri Bahçeli’nin bu tavrı parti içerisinde de sert tepki çekerken Bahçeli dünkü konuşmasında çarpıcı […]

Bahçeli matematiği!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana’da partisinin kuruluşunun 50. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programında konuştu. 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi öncesinde AKP’ye ve lideri Erdoğan’a sert muhalefeti ile öne çıkan MHP söz konusu süreç sonrasında AKP ile ittifak masasına oturdu. MHP Lideri Bahçeli’nin bu tavrı parti içerisinde de sert tepki çekerken Bahçeli dünkü konuşmasında çarpıcı bir iddiada bulundu. Bahçeli, 50 yıldır aynı çizgide olduklarını öne sürse de 3 yıl önceki söylem ve adımları dahi farklı bir noktada duruyor. Bahçeli, birçok hükümet üyesinin birinci dereceden yakınının adının karıştığı 17-25 Aralık operasyonları sonrası AKP’ye en sert eleştirileri yöneltenler arasındaydı. 15 Temmuz sonrasındaki AKP ile masaya oturup belirli pazarlıklar kapsamında hem vekillik hem de belediye başkanlığı konusunda anlaşan Bahçeli ile arkadaşları bu süreçten sonra AKP sevgisinde adeta sınır tanımadı. Bahçeli’nin dün gerçekleştirdiği ve 50 yıldır değişmediklerini iddia eden sözleri ise şöyle: “Her birinize en iyi dileklerimi sunuyorum. Allah’a şükrediyorum ki tam 50yıl sonra yine aynı yerdeyiz, yine aynı çizgideyiz. Dile kolay… Bir ülkünün peşinde 50 yıl geçti. Kopan takvim yaprakları sarardı, yıllar yılları kovaladı. Ömürler su gibi akıp gitti. Elden ele aktarılan, gönülden gönüle akıtılan vazgeçilmez yemin ile 50 yıl geride kaldı.”

***

Değişmedik diyor ama…

♦ MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde Maraş’ta gerçekleştirdiği mitingde, Erdoğan’a, “Be hey densiz, be hey kanun tanımaz, ahlak bilmez.” sözlerini sarfetmişti.

♦ Bahçeli, 2014’te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, ‘Aday Erdoğan’ diye seslendiği dönemin Başbakanı Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmaya nefesinin yetmeyeceğini ifade etmişti. Bahçeli bu sözlerinin devamında ise “Kara paracı ve altın kaçakçısı şarlatanı hayırsever, kutucu bankacıyı saf, havuzcu işadamlarını Türkiye’nin gururu, hırsızlığın peşine düşenleri de hain olarak damgalayandan her şey olur da bir tek cumhurbaşkanı olmayacaktır. Ekmeleddin Bey duruyorken, hain emeller Çankaya’ya çıkamaz” ifadelerini kullandı.

♦ Bahçeli, 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrası da Erdoğan’a sert sözlerle söylemişti.

♦ MHP Genel Başkanı Bahçeli, 25 Kasım 2014 tarihinde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Önümüzdeki 17 Aralık’tan 25 Aralık tarihine kadar geçen dokuz günlük süreyi Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası ilan edip, Türkiye’nin dokuz ayrı bölgesinde hırsızlığı, soygunu ve rüşveti cesaretle anlatacağız. Bu ve buna benzer faaliyetlerle AKP’nin 12 yılının foyasını bütünüyle ortaya çıkaracağız. Sayın Erdoğan söyle bize, yoksulluğun ve işsizliğin azaltılmasında adalete ihtiyaç var ise, Ermenekli Recep Gökçe’ye yırtık lastik ayakkabıyı reva gören, sana da haram sarayları layık bulan bu düzenin neresinde adalet, neresinde hukuk vardır?” demişti.