Partisinin Meclis Grup toplantısında bir kez daha HDP’nin kapatılmasını isteyen Bahçeli, Millet İttifakı’nı da hedef almayı sürdürdü. Bahçeli, gündemdeki ‘siyasi cinayetler’ tartışmasına ilişkin de Kılıçdaroğlu’na, “Bir şey bilip söylemiyorsan adam değilsin” dedi.

Bahçeli, Millet İttifakı’nı ve ‘siyasi cinayetler’ kaygısını dile getiren Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup toplantısında Millet İttifakı’nı hedef aldı. Millet İttifakı’ndan ‘zillet ittifakı’ diye bahsetmeyi sürdüren Bahçeli, ‘siyasi cinayetlere’ dair kaygısı olduğunu dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Bir şey bilip söylemiyorsan adam değilsin” dedi.

Bahçeli, grup toplantısı konuşmasında, “Milliyetçi ülkücü gençlik, Türk gençliğinin kalp yağıdır. Bu gençlik bizim baş tacımızdır” dedi.

KÜRESEL SÖMÜRÜNÜN ÖNÜNDEKİ ENGEL ‘CUMHUR İTTİFAKI’

“MHP'ye atılan iftiraların, saldırıların, yaygınlaşan küresel tahammülsüzlüklerin gelişim ve ilerleyiş rotası titizlikle okunduğu takdirde bunların tesadüf olmadığı görülecektir” diyen Bahçeli, Millet İttifakı’nı hedef alarak şöyle devam etti: “CHP, HDP, İP, DEVA, Gelecek Partisi ve irili ufaklı zillet partileri tembihli görevli ve taşeron siyasetin lekeli temsilcileridir. Zillet ittifakı, çözülme ve yıkım siparişini bedeli mukabilince almıştır. Egemen güçler kendi yayılmacı emelleri için milliyetçi perspektifle hareket ederken ellerini uzattıkları ülkeler için milliyetçiliği bastırmaya, karalamaya, kötü gösteremeye çalışmak gibi bir ikilimin dibindedir. Ancak maksadı ne olursa olsun küresel sömürünün önündeki en büyük engel milli devlet yapısı ve bu yapının temel taşı olan Milliyetçi Hareket ve Cumhur İttifakı'dır.”

6 PARTİNİN ‘PARLAMENTER SİSTEM’ MASASI

Millet İttifakı ve diğer muhalefet partilerinin kurdukları ortak masada ‘güçlendirilmiş parlamanter sistem’ konusunda mutabık kalmalarına gönderme yapan Bahçeli, “Zillet ittifakının kurduğu kumar masasında kartlar açık oynanmaktadır. Bu masada hile vardır, densizlik vardır, dümencilik vardır, dalavere vardır, sahtelik vardır, hiyanetin daniskası vardır” dedi.

Bahçeli, ortak masa konusunda sözlerine şöyle devam etti: “Zillet ittifakını oluşturan partiler gün aşırı birbirlerini ziyaret ediyorlar, gidip geliyorlar, yoklama yapıyorlar, hava kokluyorlar. Ancak arka kapıda birbirlerine tuzak kuruyorlar. Bir yapmadıkları kısırlı, pastalı altın günleri idi. Zannediyorum onlar da gerçekleşecektir. Ne dedikleri bellidir ne de söyledikleri nettir. Muğlak ifadelerle gürültü ve gündem kirliliğine neden oldukları da alenen meydandadır. Bunlar güçlendirilmiş parlamenter sistem toplantıları için 3. kez bir araya gelmiştir. HDP'yi masa altında tutarak sözde bir uzlaşmaya vardıklarını açıklamıştır. Uzlaşma dürüst ve temiz bir siyaset anlayışıyla vasat bulur.”

AKŞENER’E ‘BAŞBAKANLIK’ YANITI

Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in parlamenter sistemde başbakanlığa aday olduğunu açıklaması hakkında da, “İP Başkanı yeni yönetim sisteminde yer almayan bir göreve mahkûm ve mecbur edilen bir zavallıdır” yorumu yaptı.

ABD BAŞKANI’NIN SÖZLERİ

ABD Başkanı Joe Biden’ın, “Türkiye hükümetinin Suriye'nin kuzeydoğusuna askeri taarruz düzenleme yönündeki eylemleri, IŞİD'i yenilgiye uğratma çabasına zarar veriyor, sivilleri tehlikeye atıyor, ve bunun ötesinde bölgede barış, güvenlik ve istikrarı zedeleme tehdidi barındırıyor, ve ABD'nin ulusal güvenliği ve dış politikasına karşı alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit oluşturmayı sürdürüyor” sözlerine karşılık verdi.

“ABD yönetimi Türkiye’nin Suriye’deki varlığını olağanüstü tehdit olarak görüyor” diyen MHP Lideri, “Tehdit Türkiye’nin Suriye’deki varlığı değil ABD’nincinayet planları, terör örgütleri ile eylem birliği içine girmesidir” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA 5 SORU

Bahçeli, yeni anayasa tartışmaları üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 5 soru sordu:

1-Anayasadan Atatürk'ü çıkarmayı düşünüyor musunuz?

2-Anayasaya hakim olan Türk ismini tasfiye etmeyi planlıyor musunuz?

3-Türk vatandaşlığı kavramı yerine anayasal yurtseverlik, Türkiye yerine ülke, Türkiye devleti yerine Cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yerine Türkiye Cumhuriyeti insanı kavramlarının getirilmesini amaçlıyor musunuz?

4-Demokratik muhalefet diyerek HDP'yi yanınızda yörenizde görüyor, kucak açıyor musunuz?

5-Terörist Demirtaş'ı hala savunuyor, ona elçiler yolluyor musunuz?

‘SİYASİ CİNAYETLER’

Kılıçdaroğlu’nun sorularına cevap vermesini isteyen Bahçeli, sözlerinin devamında ‘siyasi cinayetler’ iddiasına değindi, “Korku edebiyatını bırak. Siyasi cinayet işlenebilir masallarını geç. Bir şey bilip söylemiyorsan adam değilsin” dedi.

BİR KEZ DAHA HDP’NİN KAPATILMASINI İSTEDİ

HDP'yi "terörün siyaset uzantısı" olarak nitelendiren Bahçeli, bir kez daha HDP'nin kapatılması gerektiğini savundu.

Bahçeli, HDP’nin kendisine verdiği, “Açılmamak üzere kapatman gereken senin kin ve nefret kusan ağzındır” yanıtına da karşılık veren Bahçeli, “Benim ağzımı kapatacak bir babayiğit anasının karnından doğmadı. Kapanması ve kapatılması gereken, terörün siyaset uzantısıdır” dedi.