Devlet Bahçeli, milletvekilleriyle yaptığı toplantının ardından Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu ve TBMM İç Tüzüğü’nün değiştirilmesiyle ilgili açıklamada CHP’ye yüklenerek, “Zillet virüsü” ifadelerini kullandı

Bahçeli, milletvekilleriyle yaptığı toplantının ardından yine CHP’ye yüklendi: “Zillet virüsü”

Cumhur İttifakı üyesi Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu ve TBMM İç Tüzüğü’nün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne uydurulması gerektiğini belirten Bahçeli, açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) yine boş geçmedi.

Türkiye’deki istikrarsızlığın ana kaynağının muhalefet partisi olan CHP olduğunu iddia eden Bahçeli, “Türkiye günbegün ağırlaşan bir CHP sorunu ile karşı karşıyadır. Siyasete bulaşmış zillet virüsü istikrarsızlığın ana kaynağıdır" dedi.

TBMM Başkan seçiminde Cumhur İttifakı’nın gereğini yapacaklarını söyleyen Bahçeli, partisinin iki hedefi olduğunu belirterek, iki stratejik hedeften birisi Cumhur İttifakı’nın devamı, bir diğeri de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin dönemsel değil, bilakis daimi başarısıdır” ifadelerini kullandı.

Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu ve TBMM İç Tüzüğü ile ilgili ise MHP Genel Başkanı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle başlayan hazırlık süreci şu an partimiz ile AK Parti arasındaki temas ve görüşme trafiğiyle mesafe almakta, beliren ve bilinen kanuni düzenlemelerin alt yapısı oluşturulmaktadır. Özellikle Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu ve TBMM İç Tüzüğü’nü yeniden ele alarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle çelişmeyecek içerik netliğiyle ve ifade niteliğiyle perçinlemek zarurettir. Bir başka husus da Siyasi Etik Kanununa duyulan ertelenemez ihtiyaçtır” açıklamasında bulundu.

CHP’Yİ YİNE BOŞ GEÇMEDİ

CHP’nin ülkedeki istikrarsızlığın ana kaynağı olduğunu savunan Bahçeli, CHP hakkında şu sözleri sarf etti:

“CHP bu gaflet ve rezalet kervanının başını çeken çıbanbaşıdır. Demokrasi demek dalavereyle ipotekli ve icazetli partilerin grup kurmalarının önünü açmak demek değildir. CHP, demokrasiyi zillet çamuruyla ziyan etmenin peşindedir. Türkiye’yi engellemenin arayış ve beklentisi içindedir. Nerede yalan varsa CHP oradadır. Nerede yanlış ve yıkım varsa CHP hemen dibindedir. Çünkü bu CHP zembereğinden boşalmış, balataları yakmıştır. Türkiye günbegün ağırlaşan bir CHP sorunu ile karşı karşıyadır. Siyasete bulaşmış zillet virüsü istikrarsızlığın ana kaynağıdır."