MHP Genel Başkanı Bahçeli, AYM’nin tutuklu kalmasının hak ihlali olduğuna karar verdiği Demirtaş’a “terörist” dedi; CHP, HDP ve İYİ Parti’nin politikalarının da ‘tehlike saçtığını’ iddia etti. Bahçeli ayrıca, baro başkanlarının yürüyüşünü de hedef aldı

Bahçeli, muhalefet partilerini ve yürüyüş yapan baro başkanlarını hedef aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Bahçeli, AYM’nin Selahattin Demirtaş kararını, muhalefet partilerini ve 'Savunma Yürüyüşü' yapan baro başkanlarını hedef aldı.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Selahattin Demirtaş’ın tutukluluk halinin ‘hak ihlali’ olduğunu belirten kararını eleştiren Bahçeli, eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş için “terörist” ifadesini kullandı.

CHP, HDP ve İYİ Parti’nin politikalarının “gayri meşru olduğunu” öne süren Bahçeli, şunları söyledi:

“Terörist Demirtaş hakkında Anayasa Mahkemesince verilen hak ihlali kararı, sokakların karanlığında ikbal arayışları, CHP-HDP-İP’in tehlike saçan gayrimeşru politikaları dış kaynaklı tehditlere müsait ortam açmaktadır. Terör saldırıları durmuş ve bitmiş değildir” ifadelerini kullandı.

BARO BAŞKANLARINA DA ÇATTI

Bahçeli, baro başkanlarının ‘Savunma Yürüyüşü’yle ilgili de saldırgan ifadeler kullandı. MHP lideri baro başkanlarının eylemininin ‘güdümlü kaos yürüyüşü’ olduğunu öne sürdü.

‘BÖLGE OLDUKÇA ISINACAK’

Devlet Bahçeli, TSK’nin Irak topraklarına yönelik başlattığı harekat hakkında da yorumlarda bulundu. “Süreç kızışacak, bölge ısınacak” diyen Bahçeli şunları kaydetti:

“İkinci Kandil olarak tanımlanan Haftanin’e Türk kahramanlığının mührü vurulmuştur. Görüldüğü kadarıyla süreç iyice kızışacak, bölge oldukça ısınacaktır. Kaldı ki Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru savunma haklarını tavizsiz kullanmaktadır.”

AYM, DEMİRTAŞ’I HAKLI GÖRMÜŞTÜ

Eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları tutukluluk süresinin makul olmaması, tahliye talebinin karara bağlanmaması ve tutukluluk incelemesinin yapılmaması gerekçesiyle AYM'ye başvurmuştu.

Mahkeme tutukluluğun makul süreyi aşması ve karar sürecinin uzaması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar vermiş, Demirtaş'a 50 bin lira tazminat ödenmesine hükmetmişti.