MHP lideri Bahçeli'nin Ülkü Ocakları ziyaretinden paylaşılan ve birçok Yunanistan adası ile Girit'in Türkiye'ye ait olduğunun göründüğü fotoğrafa ilişkin bir açıklama da ABD’den geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Yunanistan’ın egemenliği ve toprak bütünlüğü tartışmaya açık değildir" dedi.

Bahçeli’nin haritasına bir tepki de ABD’den

Haber Merkezi

Hafta sonu sosyal medyada paylaşılan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Ege Deniz’i haritalı fotoğrafının yarattığı diplomatik kriz sürüyor.

Yunanistan ve Almanya’nın ardından dün de yeni bir açıklama ABD’den geldi. Yunanistan medyasına konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ABD’nin Yunanistan’ın yanında olduğunu söyledi. Yunanistan medyasında yer alan açıklamalarda ABD’li yetkili, “Bizim bu konudaki pozisyonumuz net… Yunanistan’ın egemenliği ve toprak bütünlüğü tartışmaya açık değildir” dedi

'NORMALLEŞME SÜRECİ DEVAM ETMELİ'

Yetkili Ankara-Atina hattında normalleşme sürecinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

ABD’li yetkili, “NATO müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye’nin sorunlarını diplomatik yollarla çözerek bölgenin barış ve güveni için birlikte çalışmasına destek olmaya devam ediyoruz. Müttefiklerimizin gerilimden uzak durmasını öneririz” ifadesini kullandı.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafın hızla yayılmasının ardından Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “Bu haritaya iyi bakın. Girit, Rodos, Sisam, Kos’un hepsi Türkiye toprağı gibi görünüyor. Bu aşırıcıların bir hayali mi yoksa Türkiye’nin resmi politikası mı? Yeni bir provokasyon mu yoksa gerçek bir hedef mi?” demişti.