AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş, NTV canlı yayınına konuk oldu. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Bahçeli'nin HDP kapatılsın çıkışına da değindi. Kurtulmuş, “Parti kapatmalarının Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi” dedi.

Bahçeli'nin 'HDP kapatılsın' çağrısına AKP’den olumsuz yanıt

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin "HDP kapatılsın" çağrısına AKP’den olumsuz yanıt geldi.

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Parti kapatmalarının Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi” dedi.

Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Türkiye milli beka meselesi olarak terörle mücadele ediyor. HDP'nin eline Türkiye partisi olmak için önemli fırsatlar geçti. Çukur eylemlerinde PKK'yı terör örgütü olarak görüyoruz diye tavır koymuş olsalardı bambaşka bir Türkiye'yi konuşuyor olabilirdik. HDP'ye 'terörle aranıza duvar örün' diyoruz. Parti kapatmalarının Türkiye'de olumlu sonuçları görülmedi.”

bahceli-nin-hdp-kapatilsin-cagrisina-akp-den-olumsuz-yanit-817048-1.
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş​

ABD’nin S-400’ler nedeniyle Türkiye’ye uyguladığı yaptırımları da eleştiren Kurtulmuş, Siyaseten kabul etmek mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bunu reddediyoruz. Akıl dışı vahim bir karar. Etkileri az olacak. Bu adımların rasyonel olmadığını ABD için de vahim sonuçları olacağını ABD'li siyasetçiler biliyorlardır. ABD, Türkiye gibi bir müttefiki kaybetmek istemez” diye konuştu.

Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları şöyle:

"(ABD yaptırımları) Bizim buradaki tavrımız açık. Bu kadar büyük paralar vererek aldığımız S-400'leri laf olsun diye almadık. Türkiye burnunun dibinde terör örgütlerinin olduğu bir ülke. Türkiye'ye karşı hava saldırısı düzenlendiğinde önleyecek bir gücümüz olması zorunlu. Türkiye'nin hava savunma ihtiyacını karşılamıyorlar. Türkiye bir zorunluluk olarak S-400'e yönlendirilmiştir.

‘ABD TÜRKİYE'Yİ KAYBETMEK İSTEMEZ’

Kurtulmuş, "Türkiye egemen ve bağımsız bir devlettir. Bu adımların rasyonel olmadığını ABD için de vahim sonuçları olacağını ABD'li siyasetçiler biliyorlardır. ABD, Türkiye gibi bir müttefiki kaybetmek istemez" ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜS SALGINI İLE MÜCADELE

İnsanların işini sürdürebilmesi için şimdiye kadar 600 milyar lira ekonomki destek verdik. Üretim kayıpları olabilir ama ayakta kalmalarını sağlayacak destekleri verebilmek önemli. Türkiye'nin orta direğinin ayakta kalması için destekler verildi. Yardıma ihtiyacı olan kişilere gerekli destekler verildi. Önümüzdeki 3 aylık dönemde ekonomiye destek sağlayacak desteklerin verileceği de açıklandı. Türkiye küçük de olsa artı büyüme ile yılı tamamlayacak. Gelecek yılın ilk 3 ayında ise Türkiye ekonomisi önemli bir çıkış yakalayacak. Önümüzdeki 3 ay hayati bir süreç. Hükümetimiz tam zamanında gerekli paketi açıkladı.

Dengeye bakarak ilerliyoruz. Vatandaş olarak tedbirlere riayet etmeliyiz. tedbirlerin sıkılaşmasını zorunlu kılmayacak şekilde hareket etmeliyiz. İnsanlar partiler yapıyorlar, kahvelerde oyun oynuyorlar. vatandaşlarımızdan ricamız tedbirlere uymalarıdır. Tek başına hükümetin tedbirleriyle olmaz. Yılbaşında 4 gün sokağa çıkma yasağı olacak. Türkiye'de sıfırlasanız bile dünyada sıfırlanmadığı sürece devam edebilir."