Devlet Bahçeli'nin polise tokat attığı gerekçesiyle “Türkiye Cumhuriyeti'nde askere, polise, masum vatandaşlarımıza saldıran, toplumsal huzuru bozmak, iç barış ortamını yıkmak için nifak saçan önüne gelene hakaretler yağdıran hiç kimse bu milletin mensubu olamaz” diyerek DBP'li Salihe Aydeniz'i eleştirmesi üzerine akılllara polise tokat atan MHP'li Olcay Kılavuz geldi.

Bahçeli'nin sözleri sonrası MHP'li Kılavuz'un polise attığı tokat yeniden gündemde

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz, geçen günlerde Kadıköy’de düzenlenen gösteride, görevli polis memuruna tokat attığı gerekçesiyle AKP ve MHP'lilerin hedefi haline geldi.

Aydeniz ile polis arasında yaşananlar üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından sert ifadeler kullandı.

Ardından bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini söyledi. Soylu da ayrıca bugün, Aydeniz için “Bunlar milletvekili değil, bunlar yüz karasıdır” dedi.

BAHÇELİ KÜRSÜDEN SERT SÖZLERLE YÜKLENDİ

Son olarak MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Aydeniz’i işaret ederek “Türkiye Cumhuriyeti'nde askere, polise, masum vatandaşlarımıza saldıran, toplumsal huzuru bozmak, iç barış ortamını yıkmak için nifak saçan önüne gelene hakaretler yağdıran hiç kimse bu milletin mensubu olamaz” dedi.

Aydeniz hakkında Cumhur İttifakı’nın önde gelen isimleri sert açıklamalar yaparken son olarak Bahçeli’nin çıkışı akıllara 2013 yılında eski MHP milletvekili Nevzat Köseoğlu’nun cenaze töreninde yaşananları getirdi.

POLİS YUMRUKLAYAN MHP’Lİ VEKİL

Gerçek Gündem'den Furkan Karabay'ın haberine göre şimdilerde MHP Mersin Milletvekili olan dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Nevzat Kösoğlu'nun 11 Ekim 2013 tarihinde Ankara Kocatepe Camii'ndeki cenaze töreninde, Başbakanlık Koruma Polisi Vehbi Kızıl'ı yumruklamıştı. Recep Tayyip Erdoğan’ın koruma polisini yumruklayan Olcay Kılavuz hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamu görevlisini darp, görevinden dolayı tehdit ve hakaret suçlamasıyla kamu davası açılmış ve cezalandırılması talep edilmişti.

“POLİS TERÖR ESTİRDİ” DEMİŞTİ

Davanın son duruşmasında Kılavuz'un avukatı Yücel Bulut, gergin bir ortamda yapılan cenaze töreninde Başbakanı korumakla görevli polislerin “adeta terör estirdiğini” söylemişti.

Polisin “terör estirdiğini” söyleyen Kılavuz’un, bugün MHP Milletvekili olan avukatı Yücel Bulut, “Nevzat Kösoğlu'nun cenaze merasimi esnasında dört farklı noktada arbede yaşandı. Bunun nedeni Milliyetçi camianın ağırlıklı olduğu bir cenaze törenine katılan ve tepkilerden çekinen dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak alınan koruma tedbirleriydi. Polis memurları hemen her noktada vatandaşlara karşı gergin bir üslupla müdahalede bulununca cenaze töreninde olmaması gereken, istenmeyen olaylar yaşandı” demişti.

BERAAT ETTİ, MECLİS’E GİRDİ

Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi ise Olcay Kılavuz'un isnat edilen kamu görevlisini tehdit, yaralama ve hakaret eylemlerinden dolayı yeterli delil bulunmadığını kaydederek beraatına karar vermişti. Ancak, olay anına dair görüntüler haber bültenlerinde yayımlanmıştı.

Erdoğan’ın koruma polisini yumruklayan ve beraat eden Olcay Kılavuz, aradan geçen 9 yılda MHP Mersin Milletvekili oldu ve Meclis’te görev almaya başladı.

Yine aradan geçen 9 yılda MHP lideri Bahçeli, bir vekilin polise saldırması üzerine geçmişte polis yumruklayan Kılavuz’un da olduğu Meclis’i işaret etti. Ve Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti'nde askere, polise, masum vatandaşlarımıza saldıran, toplumsal huzuru bozmak, iç barış ortamını yıkmak için nifak saçan önüne gelene hakaretler yağdıran hiç kimse bu milletin mensubu olamaz. Mensubu olmayanların TBMM'de görev yapması zuldür, mahşeri vicdanda darbedir” dedi.

Bahçeli polise saldıranlar için “TBMM'de görev yapması zuldür” derken onu polisi yumruklayan Olcay Kılavuz alkışlıyordu.