Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Bahçeli, seçim anketlerine tepki gösterdi. MHP'nin düşük oy oranını 'itibarsızlaşma' çabası olarak gören Bahçeli, "Kiralık anket şirketlerine aldanıp siyaset yapmak aklın inkarıdır. Bizim anketimiz 85 milyon Türk insanının duasıdır" dedi.

Bahçeli seçim anketlerinden rahatsız oldu: Bizim anketimiz 85 milyonun duasıdır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Konuşmasında partisinin hızla gerilemeye devam eden oy oranından kamuoyu araştırma şirketlerini sorumlu tutan Bahçeli, "Bizim kiralık anket şirketlerinden öğrenebileceğimiz bir şey yoktur. Hamdolsun biz inkarcı değiliz. Bizim anketimiz 85 milyon Türk insanının duasıdır" dedi.

Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle gıdada yaşanabilecek krize dikkat çeken Bahçeli, "Ülkemiz şartlarına uygun olarak yüksek verim ve kalitede tohum, fide, fidan ve damızlık hayvan yetiştirilmeli ve dışa bağımlılığa son verilmelidir" ifadelerini kullandı. Ülkede her geçen gün etkisini artıran hayat pahalılığına ilişkin de konuşan Bahçeli, "Enflasyonun ve bunun sonucu olan hayat pahalılığının geldiği noktadan doğal olarak biz de rahatsızız" diye konuştu.

Şekerdeki fahiş fiyat artışlarına iilişkin de konuşan Bahçeli, "Bizim önerimiz fiyatları Türk Şeker'in yeniden belirlemesi, pancar ekim kotalarını aşamalı olarak kaldırmasıdır" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Milliyetçi Hareket Partisi'nin vizyonu kısıtlı, kırılgan bir çerçevede tamamlanamaz. Milletimiz ne diyorsa sözümüz odur. Cumhuriyetin 100 yıl dönümü olan 2023 Türkiye'nin karar yılıdır. Şunu bir defa inanç ve iddiayla söylemek isterim ki MHP'yi itibarsızlaştırmaya, oy oranının iniş halinde olduğunu göstermeye çabalayan kim varsa 2023'de nal toplayacak, bozguna uğrayacaktır. Algı operasyonları bize sökmez. Bir gerçek vardır ki MHP'nin kaderi, milletin kaderi, varlığı Türk'ün ebedi varlığıyla bir ve aynıdır. Bizim kiralık anket şirketlerinden öğrenebileceğimiz bir şey yoktur. Hamdolsun biz inkarcı değiliz. Bizim anketimiz 85 milyon Türk insanının duasıdır. Bizim hakkımızda tek söz sahibi büyük Türk milletidir. Nehir olmayan yerde balık avına çıkanlar bizimle boy ölçüşemez.

Biz 2023 yılının Haziran ayına kadar durmayacağız. Sürekli 1 adım önde olmanın gayreti içerisinde olacağız. Bir günümüzü diğeriyle eşit olmasına göz yummayacağız.

RUSYA - UKRAYNA SAVAŞI

Terörizmin sancıları, aşırı ideolojilerin sakatlıkları, başarısız devletlerin savrulmaları, kitlesel ve düzensiz göçlerin neden olduğu sorunlar hiçbir coğrafya ile sınırlı değildir. Bugünkü dünya tablosunda sayıları 85 milyona ulaşan insan, sığınmacı ya da mülteci durumuna düşmüştür. Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye'ye sığınan Ukraynalı sayısı 65 bini bulmuştur.

Silahların konuştuğu yerde insanlık susmaktadır. Savaş demek kıtlık demektir, yokluk demektir, tehdit demektir. Elbette haklı bir bahanesi olmayan, meşru bir temele dayanmayan bir savaşın kazançlı çıkanı da olmayacaktır. Neticesi ne olursa olsun her savaşın kaybedeni insani değerlerdir. Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmaların küresel enerji ve emtia fiyat artışlarını nasıl tetiklediği, salgının yaraları henüz sarılmamışken hayat pahalılığını nasıl tırmandırdığı ortadadır.

Küresel gıda ihracatının neredeyse yüzde 25'i Rusya'nın tekelindedir. Bu ülke tek başına yılda 44 milyon ton buğday ihraç etmektedir. Rusya-Ukrayna'nın buğday ihracatının durdurduğunu açıklaması felaket habercisidir.

'HAYAT PAHALILIĞININ GELDİĞİ NOKTADAN BİZ DE RAHATSIZIZ'

Ülkemiz şartlarına uygun olarak yüksek verim ve kalitede tohum, fide, fidan ve damızlık hayvan yetiştirilmeli ve dışa bağımlılığa son verilmelidir. Türkiye kimseye minnet edecek ülke değildir. Türkiye tahıl ambarıdır. Allah rızkımızın kefilidir. Milli seferberlik ruhuyla, eşsiz dayanışma ruhuyla siyasi sorumluluk sahibi herkesin görevidir.

Enflasyonun ve bunun sonucu olan hayat pahalılığının geldiği noktadan doğal olarak biz de rahatsızız. Fakat zillete düşüp fiyat artışlarından siyasi propaganda konusu çıkarmaya heves edenleri de iyi niyetli göremeyiz. Devletimiz ve hükümetimiz tüm meselelere hakimdir. Türkiye'nin altını oymaya, toplumsal barışını bozmaya, huzur ve istikrarını sabote etmeye kalkışan zillet korusunu uyarıyorum. Ateş olsanız cürmüzün kadar yer yakarsınız, kendinizi de ateşe vermiş olursunuz, kışkırttığınız, gölgesinde yattığınız yalan ve dedikodular ters tepecek, alayınızı rezil edecek.

ŞEKER KRİZİ: FİYATLAR YENİDEN BELİRLENMELİ, EKİM KOTALARI KALDIRILMALIDIR

Ayçiçek yağından sonra şeker fiyatlarında yaşanan tırmanışların gerçekçi bir temeli olmadığı gibi piyasa şartlarının esasını yansıtmadığı da açıktır. Şekerin kilogramının 7 liradan 15 liraya çıkması, istismar edilmesi, bayat bir ekonomik operasyonun dış bağlantı ile servis edilmesinden başka bir şey değildir. Şeker stokçuların gözünü hırs bürümesi, şekeri tartışma konusu haline getirmiştir. Şu anda şeker eksiği değil, fazlası mevcuttur. Dini imanı para olan çıkarcıların mutlaka hesap sorulmalı. Bizim önerimiz fiyatları Türk Şeker'in yeniden belirlemesi, pancar ekim kotalarını aşamalı olarak kaldırmasıdır. Devletimiz ve hükümetimiz tüm meselelere hakimdir.

'BIDEN'IN HEDEFİ RUSYA'

Biden hem hukuktan hem demokrasiden söz açıp da ülkelerin rejimlerinin değişmesini ne hakla isteyebilmektedir? Dün Türkiye'yi hedef alan Biden'ın bugünkü hedefi Rusya'dır. Okyanusun karşı kıyısından bakınca Türk ve Müslüman çocuklarının ölümü masum bir vaka olarak mı görülüyor? Biz hiçbir ülkenin yanında veya karşısında değiliz, olamayız, olmamalıyız.

ABD bu savaştan rahatsız değildir, bilakis uzamasından yanadır. Stratejik çıkarlarına uyan budur. Serseri mayınların kimlerin tuzağı olduğu, işin özünde muamma değildir. Çok dikkatli, temkinli olmak hayati derecede mühimdir. Kanlı savaş NATO'ya yeni bir ruh katmış, öldüğü söylenen beyin yeniden çalışmaya başlamıştır.

MUHALEFET LİDERLERİNİN TOPLANTISI

Zillet ittifakı partileri gündemin gerisinde kalmanın telaşında olacaklar ki yeni bir toplantı yapmışlardır. Zillet ittifakı, Atatürk posterlerinin duvara asıldığı bir odada yuvarlak masaya etrafında bir araya gelmişlerdir. Sayısı 6+2'ye çıkarmışlardır. Masa altına saklanan sabıkalı ve suçlu sayısı 2'ye çıkmıştır. Gönül ister ki dürüst olsunlar, HDP ile Kuytul'u da yanlarına alarak yuvarlak masanın çapını genişletsinler. Zillet ittifakı partilerinin ortak açıklaması evlere şenlik, trajikomiktir."