MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TİP Mİlletvekili Ahmet Şık'ı hedef alarak, "Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu" dedi. HDP'ye yeniden açılan kapatma davasına ilişkin Bahçeli, "Tüm gözler AYM'ye çevrilmiştir. Bu mahkemenin bir kez daha iade seçeneği kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, TİP Milletvekili Ahmet Şık'ı hedef aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'ı hedef aldı. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı bulunduğun yer TBMM değil, mezarlık olurdu" dedi.

Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında günmede ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Marmara Denizi'nde mart ayından beri baş gösteren deniz salyası istilası çevre üzerinde bir kez daha, daha kararlı, daha dürüst düşünmemize yol açmıştır" diyen Bahçeli, "Kirli su ve sanayi/tarımsal atıkların etkisiyle ortaya çıkan mikrobiyolojik varlıklar yoğun bir şekilde sahillerimize tutunmuştur. Bu kaygı verici tablodan her insanımızın rahatsızlık duyması normaldir. Deniz salyasının kıyılarımızda dikey bir hareketle dibe doğru indiği de gözlenmektedir. Deniz canlılarının oksijeni kesilmektedir. Bir çevre felaketiyle karşı karşıya olduğumuz açıktır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şöyle devam etti: "İnsanın kendisi ve yaşadığı toplum ve doğa ile ilişkilerini düzenleyen kurallar manzumesi olan çevre etiğinin sevgi ve saygıyı pekiştirmesi bize göre formülüdür. Çevre demek vatan demektir, çevreye hürmet çağın şifrelerini çözmenin ilk şartıdır. Deniz salyası ile mücadele konusunda alınacak tedbirlere, uygulanacak politikalara destek vereceğimizi, yapılacak her çalışmanın yanında duracağımızı ifade ediyorum."

"SEROK'UN YANINDA SAKIN KONUŞMAYIN"

Açıklamasında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na tepki gösteren Bahçeli, "Geçmişine sırt dönüp çıkarlarına bakanların görünürlüğü artmıştır. Türkiye'de Başbakanlık yapmış bir şahsın, kendisiyle birlikte mezara gitmesi gereken sırları saçması, devletin kimlere geldiğini göstermiştir. Serok Ahmet böyledir, bu Serok'un yanında sakın konuşmayın aman ha sır verme gafletine düşmeyin. Aynı şey selamsız Babacan için de geçerlidir. Serok için deniz bitmiş, filikası su almıştır" diye konuştu.

HDP'Yİ KAPATMA DAVASI YORUMU

HDP'nin kapatılması için yeniden dava açılması hakkında konuşan Bahçeli, "HDP'nin kapatılması için beklenen dava dün açılmıştır. Bu bölücü partinin hemen hemen tüm organları vasıtasıyla suç işlenmesini tahrik ettiği somut deliller belirlenmiştir. Tüm gözler AYM'ye çevrilmiştir. Bu mahkemenin bir kez daha iade seçeneği kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "HDP'nin kapatılması artık hukukun konusudur. Bu sayfa açılmamak üzere kapanmalıdır" diye konuştu.

AHMET ŞIK'I HEDEF ALDI

Hakkında soruşturma başlatılan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'ı hedef alan Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı, bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu" dedi.

Bahçeli, şunları söyledi: "TİP'li bir milletvekilin 'Bu devlet katil, bu devleti yıkmamız gerekiyor' iftiraları karşısında ne yapacağız? Böyle bir alçak, TBMM'de bizimle aynı havayı teneffüs ediyor. Devlete katil diyen bu soysuz hazinesinden maaşını alıyor. Bu suçlu bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu. Bununla birlikte HDP'li bölücü milletvekillerine gereği yapılmalıdır. HDP'nin kapatılması, siyasetten kaydının silinmesi, hepimizin ve özellikle AYM'nin namus borcudur."