Erdoğan’ın yeniden aday olabileceğini öne süren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Erdoğan’ın adaylığı meşrudur, hukukidir, anayasaldır, ahlakidir. Tartışmaya açan milli irade dolandırıcılardır. Tespitimiz, Millet İttifakı’nın kaosa oynadığı yönündedir” dedi.

Bahçeli'ye göre Erdoğan'ın adaylığı "hukuki", "meşru" ve "ahlaki"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amasya’da “Aziz Milletim Sıra Sende” adlı mitingde konuştu.

Daha önce 2 kez cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın bu seçimde de aday olabileceğini öne süren Bahçeli şunları ifade etti:

“Erdoğan’ın adaylığı meşrudur, hukukidir, anayasaldır, ahlakidir. Tartışmaya açan milli irade dolandırıcılardır. Tespitimiz, Millet İttifakı’nı kaosa oynadığı yönündedir. Sandıkta alamayacağı neticeyi sokakta almak için denklem kuran bir cukka ittifakıdır. Bizim cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanı adaylığımızdan vazgeçersek namerdiz.”

Bahçeli'nin sözlerinden satır başları şöyle:

"DÜN ZALİMLERE YANDAŞLIK YAPANLAR BUGÜN KARŞIMIZDA"

"Türkiye'nin kader seçimlerinin eşiğindeyiz. Bu seçimler "Türkiye Yüzyılı'nın çatısını örecek. Mustafa Kemal Paşa 19 Mayıs 1919'da Samsun'a gelmiş, nihayetinde 12 Haziran'da Amasya'ya teşrif etmiştir. Amasya 104 yıl önce milli mücadelenin ilk karargâhı olmuştur. Milliyetçi duruş buradan yedi düvele meydan okumuştur. Küresel sırtların hükmü Türkiye'ye geçmez, geçemez.

Türkiye'nin aleyhine kudurmuş gibi faaliyet gösteren işbirlikçiler yine araziye çıkarılmışlardır. Amasya Genelgesi Cumhuriyet'in ilk yüzyılının beyannamesidir, şimdi de yeni yüzyılın sayfası açılmaktadır. Dün devşirilmiş manda ve himayeciler vardı, bugünde var. Dün zalimlere yandaşlık yapanlar bugün karşımızda.

“GÜCÜNE GÜÇ KATAN TÜRKİYE’YE TAHAMMÜL EDEMİYORLAR”

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümüzde cumhurun muhteşem zaferine hep birlikte omuz vereceğiz. Kriz severler boşuna uğraşmasın, değerli adayımızın da sonuna kadar arkasındayız.

Türkiye'nin zilletine katiyen tahammül edecek değiliz. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. İstikrar sürsün Türkiye büyüsün amacındayız. Hainlere karşı aynı hizadayız. Türkiye düşmanlarına karşı aynı çizgideyiz.

Hiçbir insanın kabul edemeyeceğiz ilkel sataşmalar ülkemize, Cumhurbaşkanımıza reva görülmektedir. İtibar cellatları devreye girmektedir. Gafiller, hainler bu kapsamda sonuca ulaşacaklarını sanıyorlar, Türkiye'nin belini kırmanın arayışındalar. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin son 5 yıldaki performansından zorlukların ve zorbalıkların üstesinden gelmesinden ürküyorlar. Gücüne güç katan Türkiye'ye tahammül edemiyorlar.

Kızılelma ülküsünü duyunca, İHA'ları görünce ödleri patlıyor. Milletimizin kronikleşmiş sosyal ve ekonomik sorunları birer birer çözüldükçe sabahı zor ediyorlar. Bunlar nimet bilmez, bunlarda millete vefa ve sevgi yoktur.

KILIÇDAROĞLU’NU PKK ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

Kılıçdaroğlu terörle mücadele kahramanlıklar gösteren TSK'yı iftiralarla durdurmaya çalışmaktadır. Türk silahlı kuvvetlerinin komuta kademesini alçakça suçlamaktadır. Kahraman güvenlik güçleri şahadet pahasına terör örgütlerine dünyayı dar ederken Kılıçdaroğlu hop oturup, hop kalkmaktadır. Kılıçdaroğlu Türkiye'nin karşısındaki mihraktır. İP Başkanı Diyarbakır'a gidip utanmadan silahlara veda mesajı vermiştir. Ne hazindir ki PKK'ya yeşil ışık çakmıştır. Bunun adı demokrasi olamaz. Bu olsa olsa küresel güçlerin kafa kola aldığı, ağzına bir parmak çaldığı çarpık siyasetçi hezimettir. Zillette ufuk, umut yoktur. Zillet partileriyle ulaşabilecek hiçbir gelecek yoktur.

İSVEÇ'TE KURAN YAKILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

İsveç yönetimi Türkiye büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin verecek vahim bir karara imza atılmıştır. Ne var ki sıra dinimize, kitabımıza gelince İsveç ve diğer muasır medeniyetli ülkeler insan hürriyetini yok saymaktadır. Biz ne dinimize ne de başka dinlere saygısızlığı hoş görmeyiz. Kur'an'ı yaktıklarını zannedenler aslında kendilerini yakan cehennem ehlileridir. Zalimlerin zulmü Cumhur'un zaferine gölge edemeyecektir.

ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI: VAZGEÇERSEK NAMERDİZ

Zillet ittifakının hala cumhurbaşkanı adayı yoktur. Seçim tarihi açıklanınca adayı açıklayacağız demişlerdi, ancak şimdiye kadar adayını duyan yoktur. Altılı Masa konsey yapılanmasıyla kukla bir Cumhurbaşkanı arayışına girmişlerdir. Sonuç bildirisi olarak yayınladıkları kâğıt parçacığı ise rant ve gelir paylaşımın belgesi niteliğindedir.

Erdoğan’ın adaylığı meşrudur, hukukidir, anayasaldır, ahlakidir. Tartışmaya açan milli irade dolandırıcılardır. Tespitimiz, Millet İttifakı’nın kaosa oynadığı yönündedir. Sandıkta alamayacağı neticeyi sokakta almak için denklem kuran bir cukka ittifakıdır. Bizim adayımız belli, kararımız nettir. Bizim cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanı adaylığımızdan vazgeçersek namerdiz."