MHP Genel Sekreteri Büyükataman, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye yönelik sözlerine yanıt verdi. Büyükataman, Kılıçdaroğlu'nu 'tezkere' konusunda iki yüzlü olmakla suçladı.

Bahçeli'yi eleştirmişti: MHP'den Kılıçdaroğlu'nun 'tezkere' çıkışına yanıt

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Türkiye düşmanlarının, terör yandaşlarının senaryolarında figüran olan Kılıçdaroğlu'ndan ne ülkücü ne milliyetçi ne Atatürkçü ne de vatansever olmaz" ifadesini kullandı.

Büyükataman, yazılı açıklamasında, Cumhuriyet Halk Partisi (MHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) Grup Toplantısı'nda "ülkücü ve milliyetçi" olduğunu söylediğini ve tezkere üzerinden Bahçeli'ye eleştirilerde bulunduğunu hatırlattı.

Kılıçdaroğlu'nu tezkere konusundaki 'iki yüzlü' olmakla suçlayan Büyükataman, "Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresini uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresine HDP ile el ele vererek 'hayır' diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu duruşu ancak eli kanlı kalleş terör örgütleri tarafından destek bulmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Ataman, şunları kaydetti: "Maskesi her düştüğünde hamaset yaparak kendini meşrulaştırmaya çalışan Kılıçdaroğlu şunu iyi bilsin ki hiçbir ülkücü ülkesine ihanet eden bölücülerle kol kola olmaz, hiçbir milliyetçi Türk ordusuna iftira atanları himaye etmez, hiçbir vatansever, hiçbir Atatürkçü emperyalistlerin kapı eşiğinden ülkesine iftiralar savurmaz. Türkiye düşmanlarının, terör yandaşlarının senaryolarında figüran olan Kılıçdaroğlu'ndan da ne ülkücü ne milliyetçi ne Atatürkçü ne de vatansever olmaz."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, dünkü (15 Kasım) grup toplantısında yaptığı konuşmada, Bahçeli'yi Suriye tezkeresi üzerinden eleştirmişti.

Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti: "Bunlar ne komşuluk bilirler ne sahip çıkma bilirler ne Ensar ne muhacir... Bunların her şeyi yalan. Bunların tek inandığı şey var; mevki, makam, para. Bunlar varsa hiçbir şey yoktur. Buradan Bahçeli'ye de bir parantez açalım; Suriye tezkeresi ile ilgili konuşmuş. Gittiğim her toplantıda bu soru geldiğinde şunu söylüyorum; 'terörle mücadele konusunda yabancı askerlerin Türkiye'ye gelmesini isteyen el kaldırsın' diyorum, hiç kimse el kaldırmıyor. 'Biz de öyle yaptık' dedim. Terörle mücadele konusunda yabancı askerlerin, yabancı asker postallarının Türkiye topraklarını çiğnemesine neden Bahçeli 'evet' dedi. Sayın Bahçeli, sen neden 'evet' dedin? Açık ve net söylüyorum; milliyetçi arıyorsanız, ülkücü arıyorsanız bu kardeşinize bakacaksınız, vatansever arıyorsanız CHP'ye bakacaksınız. Milletinin yanında olan, milletinin hakkını, hukukunu arayan parti arıyorsanız CHP'ye bakacaksınız."