Bahçelievler'de 7 katlı bir bina çöktü. İstanbul Valiliği, çöken binanın kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltıldığını ve içinde kimsenin yaşamadığını belirtti. 1991 yılında yapılan binan 2,5 katının kaçak olduğu iddia edildi. Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır ise, "Bina yarın resmi bir şekilde, planlı bir şekilde yıkılacaktı" dedi

Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü

İstanbul Bahçelievler'de daha önce boşaltılan bir bina çöktü.

Emek Caddesi Narlı Sokak'taki 7 katlı boş bir binanın çökmesi üzerine, olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri, yıkılan binanın çevresinde güvenlik önlemi alırken, enkaz altında insan olması ihtimaline karşı, AFAD ve Bahçelievler Belediyesi arama kurtarma ekibi de olay yerine geldi.

Arama kurtarma ekipleri, dinleme cihazı ve arama kurtarma köpeği ile enkazda çalışma yapıyor.

Çöken binanın yanındaki zarar gören bir apartman da tedbir amaçlı tahliye edildi. Daha sonra İstanbul Valiliği, Bahçelievler'de çöken 7 katlı boş binaya ilişkin yaptığı açıklamayla, yıkılan binanın yanındaki 5 binanın tedbiren boşaltıldığını duyurdu.

VALİDEN AÇIKLAMA: ENKAZ ALTINDA YAŞAM BELİRTİSİ BULUNMADI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, "Enkazın altında bir yaşam belirtisi bulunmadı. Hiç kimsenin olmadığını düşünüyoruz" dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Bahçelievler'de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir binanın henüz bilinmeyen nedenle çöktüğünü bildirdi.

İstanbul Valiliği'nden Bahçelievler'de çöken binaya ilişkin yapılan açıklamada, "Siyavuşpaşa Mahallesi'nde saat 14.44'de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür" denildi.

Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği belirtilen açıklamada, "Çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır. Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

VALİLİKTEN İKİNCİ AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden yapılan ikinci açıklamada hafif yaralaan bir yurttaşın hastanede ayakta tedavi edilip taburcu edildiği açıklandı.

Valilik açıklamasındaşu bilgilere yer verildi.

"Bugün saat 14.44'de Bahçelievler ilçemiz Siyavuşpaşa Mahallesi, Emek Caddesinde bulunan 7 katlı Hacı Temur Apartmanı, henüz tespit edilemeyen bir nedenle çökmüştür. Alınan bilgilere göre; binanın 1991 yılında yapıldığı, 26 Eylül'de Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası yapılan tetkiklerde riskli olduğu tespit edilmiş, 27 Aralık 2019 tarihinde Bahçelievler Belediyesi tarafından 6306 Sayılı Yasa kapsamında tamamen tahliye edilerek; ilgili kurumlarca elektrik, su ve doğalgaz bağlantıları kesilmiş, binada ikamet eden bulunmadığı anlaşılmıştır.

Olay yerine AFAD Arama Kurtarma Birliği ve K9 Köpek Arama Timi, Polis, 112 Acil Sağlık, İtfaiye, İSKİ, İGDAŞ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bahçelievler Belediye ekipleri sevk edilmiştir. Çökme esnasında yandaki bir binanın ilk üç katında maddi hasar meydana gelmiş, hafif şekilde yaralanan bir vatandaşımız ise sevk edildiği Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde ayaktan tedavi edilerek taburcu edilmiştir. Enkaz altında kalan bir kimse olup olmadığının tespiti konusunda AFAD, İtfaiye ve Bahçelievler Arama Kurtarma Birliği ekipleri çalışmalarını sürdürmektedir. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatılmıştır. Yıkılan binanın yanındaki 5 bina tedbir amacıyla boşaltılmış, bina sakinlerinin misafiredilmesi için Bahçelievler Belediyemizce gerekli hazırlıklar yapılmıştır. Bahçelievler ilçemize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Gelişmelerden bilgi vermeye devam edeceğiz."

bahcelievler-de-bina-coktu-688408-1.

BAHÇELİEVLER BELEDİYE BAŞKANI: "BİNA YARIN YIKILACAKTI"

NTV'nin aktardığına göre, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır çöken bina ile ilgili, "Şu an için can kaybı yok. Alt kata boş olduğu için kağıt toplayıcısı girdiği söyleniyor. Bazı görgü tanıkları çıktığını söylüyor. Çalışmalar devam ediyor. Yandaki binalar önlem amaçlı boşaltıldı" dedi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır çöken bina ile ilgili yaptığı yeni açıklamada, "Bu bina yarın resmi bir şekilde, planlı bir şekilde yıkılacaktı. Bu sabah bazı kişiler binanın taşıyıcı kolonlarındaki demirleri satmak için almışlar. Mahalleli görmüş. Demirler gidince bina 2-3 saat sonra çöktü" ifadelerini kullandı.

bahcelievler-de-bina-coktu-688415-1.

"BİNANIN 2,5 KATI KAÇAK"

NTV'nin haberine göre, 1991 yılında yapılan binanın 2,5 katının kaçak olduğu aktarıldı.

BİNANIN ESKİ GÖRÜNTÜSÜ

7 katlı binanın çökmeden önceki hali görüntülendi.

bahcelievler-de-bina-coktu-688404-1.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bahçelievler’de 7 katlı bir binanın çökmesine ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Kaynak: AA, İHA