Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı’nın aralarında yer aldığı ülkücü faşistler tarafından öldürülen 7 TİP’li gencin ardından açılan Bahçelievler Katliamı davasında avukat olarak yer alan isimlerden Erşen Sansal, yaşamını yitirdi.

Bahçelievler Katliamı davasının avukatlarından Erşen Sansal yaşamını yitirdi

Ankara Bahçevlievler'de katledilen 7 TİP'li gencin avukatlığı dahil darbe yargılamalarından, Denizlerin savunmalarına kadar birçok davada adalet mücadelesi veren ilerici avukat Erşen Sansal yaşamını yitirdi.

Sansal, 7 TİP'li gencin katledilişlerinin 34. yıldönümü dolayısıyla yapılan törende, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sevgili arkadaşlarımız Salih Gevenci, Latif Can, Faruk Ersan, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar ve Serdar Alten!

Kısa fakat onurlu yaşamınız, saflarında yer aldığınız onurlu bir mücadelenin bütününü oluşturan çerçevenin içinde belleklerimizdedir. Tarih sizinle birlikte gelecek kuşaklara yarınların aydınlık sayfalarını da açacaktır. O zaman sizleri anma görevini başka insanlar devralmış olacaktır. Sizlerin anılarından yayılan esinlerin gelecek kuşaklara da ışık tutacağını biliyoruz, inanıyoruz.”

Sansal'ın cenazesi, 27 Nisan 2022 Çarşamba günü Kocatepe Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

BAHÇELİEVLER KATLİAMI NEDİR?

8 Ekim 1978 günü Ankara'nın Bahçelievler mahallesinde Türkiye İşçi Partisi üyesi Latif Can, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar, Serdar Alten, Faruk Ersan ve Salih Gevence isimli gençlerin katledilmesi olayı, tarihe ‘Bahçelievler Katliamı’ olarak geçti. Olayın failleri Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı, Ünal Osmanağaoğlu, Bünyamin Adanalı, Ercüment Gedikli, Mahmut Korkmaz ve Kadri Kürşat Poyraz'dır.