Bahçeşehir çöplük olmasın

HABER MERKEZİ

İstanbul Başakşehir’in tam ortasında, sosyal tesis alanı olması gereken alanda AKP’li belediyenin katı atık işletme ve artıma tesisi kurmak istemesi, halkı isyan ettirdi. Bahçeşehirli ve Boğazköylü yurttaşlar kararı protesto etti.


Kamer İnşaat’ın yükleniciliğinde yapılmak istenen, saatte 6 ton atık işlemesi planlanan tesise karşı semt sakinleri dün bir araya geldi. Bahçeşehirliler Derneği (BADER) ve Boğazköylüler Derneği’nin (BODER) çağrısıyla tesisin önünde yapılan eylemde, “Bahçeşehir-Boğazköy çöplük değildir”, “Göletimizde çöp tesisi istemiyoruz”, “Yeter zehirlediğiniz!”, “Size rant, bize eziyet” yazılı pankart ve dövizler açıldı.

BODER Başkanı Şeref Ceylan, söz konusu tesisin yeraltı su kaynaklarına zarar vereceğini ve bölgede ağır bir trafik yükü oluşturacağını vurguladı. Tesis yapılmak istenen alanın yüksek gerilim hattının tam altında kaldığına da dikkat çeken Ceylan, “Yüksek gerilim hattı nedeniyle burası hiçbir şekilde yapılaşmaya izin verilmeyecek yerler statüsünde. Tehlike ortada. Yanlışlık ortada” dedi.

BU TESİSİ İSTEMİYORUZ!

Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada böyle bir tesis kurulmasını istemiyoruz. Naylon, plastik, pet şişe, metal gibi geri dönüşüm ürünlerinin işlenmesiyle ortaya çıkacak sağlık risklerine, kokuya, kimyasal gazlara, işletme gürültüsüne, sanayi faaliyetlerine maruz bırakılmayı reddediyoruz. Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun projeyi başlatmadan önce neden yerel halkı bilgilendirmeye tenezzül etmediğini, görüş alma zahmetine girmediğini merak ediyoruz. Yasal zemini tartışmalı, hedefi belirsiz projenin siyasi dayatmayla Bahçeşehir’e monte edilmesine itiraz ediyoruz. Bahçeşehir bizim! Kent hakkımız için sonuna kadar direneceğiz.”

Açıklamanın ardından stant açan yurttaşlar, tesis projesinin iptali için imza topladı.