İstanbul Bahçeşehir'de bir grup kadın, sosyal medyada darp edildiklerine ilişkin görüntüler paylaştı. Kadınlar yaptıkları paylaşımlarla, 5 erkeğin site bahçesinde kendilerine bira içtikleri gerekçesiyle saldırdıklarını iddia etti. Daha sonra paylaşımları silen kadınlar, olayın mahkemeye taşındığını aktardı. Olaya ilişkin gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı.

Bahçeşehir'de kadınlardan, 'Bira içtiğimiz için darp edildik' paylaşımı: 2 kişi tutuklandı

Ayşe S. isimli sosyal medya kullanıcısı, Twitter’da dün (7 Haziran) teyzesi ve komşuları ile birlikte İstanbul'un Bahçeşehir semtinde yaşadıkları sitenin bahçesinde darp edildiklerine dair fotoğraf ve videolar paylaştı. Görüntülerde bir kadının yüzünün kanlar içerisinde olduğu görülüyor.

Yanlarına gelen 5 erkeğin bira içtikleri için kendilerine saldırdıklarını iddia eden Ayşe S. adlı kullanıcı, sesleri duyup bahçeye inen 60 yaşındaki eniştesinin de söz konusu kişiler tarafından darp edildiğini ve hayati tehlikesinin bulunduğunu ifade etti.

Paylaşımıda, “Biz dün apartmanımın bahçesinde 55 yaşında teyzem ve komşularıyla oturup bir adet bira içtiğimiz için dört-beş erkek tarafından darp edildik.! Sesleri duyup aşağıya gelen 60 yaşındaki kalp hastası eniştemi yere düşürüp ayağını kırdılar ve hayati tehlikesi var.!” ifadelerini kullanan Ayşe S., bir süre sonra paylaşımını sildi. Olayın mahkemeye taşındığı bilgisini verdi.

iddia-evlerinin-bahcesinde-bira-icen-kadinlar-5-erkegin-saldirisina-ugradi-1025983-1.

'TEHDİTLERİ KARAKOLDA DA DEVAM ETTİ'

Saldırının hedefinde olan kadınlardan @babyodik isimli sosyal medya kullanıcısı da teyzesi olduğunu belirttiği Ayşe S.’nin paylaşımlarının ardından yaşadıkları saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

5 kişinin, İstanbul Bahçeşehir'de yaşadıkları Reiskent Sitesi bahçesinde kendilerine saldırdığını kaydeden kadın, “Evimizin bahçesinde bize saldırdılar ya bu içkileri masadan kaldırın ya bu masayı ve sizi dağıtacağız dediler sonra masayı dağıtıp saldırmaya başladı 5 erkek kadınları kafa göz dövdü” dedi.

Saldırganların olayın ardından gittikleri karakolda da tehditlerine devam ettiğini aktaran kadın, “Karakolda ben (bira) içirmem yine gidelim siteye yine içirmem içki diyor. Bizi tehdit ediyor” ifadelerini kullandı.

@babyodik adlı kullanıcı ayrıca kendilerine saldıran kişilerin siteye 2 yıl önce taşındığı ve daha önce de kendilerine yönelik tehditlerde bulunduklarını iddia etti. Bir süre sonra söz konusu paylaşımları kaldıran @babyodik adlı kullanıcı, durumun yargıya taşındığını, görüntüler delil niteliğinde olduğu için paylaşımları kaldırdıklarını söyledi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Yaşanan olayın ardından gözaltına alınan 3 kişiden 2'sinin tutuklandığı öğrenildi. DHA'nın aktardığına göre, emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 kişi adliyeye sevk edildi. Zeki A ve Cihan A. tutuklanırken Emrah A. ise adli kontrol uygulanarak serbest kaldı. Taraflar arasında önceki tarihlerde de 'çocuk meselesi' yüzünden tartışma yaşandığı belirlendi.

Editör notu: Şiddeti yeniden üretmemek adına bahsi geçen görüntüler yayınlanmamıştır.