Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı bir TV programında doğalgaz fiyatlarıyla ilgili konuştu. Dönmez, 2021’de yaklaşık yüzde 19 zamlanan doğalgaz fiyatlarına ilişkin alay eder gibi, “Fedakarlık yaparak vatandaşa en az şekilde yansıtıyoruz” dedi.

Bakan, 2021’de yüzde 19 zamlanan doğalgaz için konuştu: Vatandaşa en az şekilde yansıtıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı bir canlı yayında, doğalgaz fiyatlarıyla ilgili olarak "Fedakarlık yaparak vatandaşa en az şekilde yansıtıyoruz" iddiasında bulundu. Bakan Dönmez, "Hane halkına ve küçük tüketiciye artan maliyeti tam yansıtmıyoruz" dedi.

Dönmez, doğalgaz arzında bir sorun olmadığını da belirtti ve "Gerekirse Rusya'dan ilave gaz alınır, yetkililer bu konuda bir sıkıntı olmayacağını belirtti" ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez elektrik üretimiyle ilgili olarak da "Teknik alt yapı olarak herhangi bir sorun yok, kuraklık nedeniyle elektrik üretim miktarımız azaldı" dedi.

Oysa konutlarda kullanılan doğalgaz tarifesine 1 Ocak 2021’den itibaren Haziran 2021’e kadar her ay yüzde 1’er ve 1 Temmuz 2021 tarihinde ise yüzde 12 oranında zam yapıldı. Doğalgaza yapılan zamların toplamı yüzde 18,88 oldu.