Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'de yaşanan son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Akar, Suriye'ye takviye birlikler gönderildiğini açıkladı

Bakan Akar'dan İdlib açıklaması: Takviye birlikler gönderiyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib'e takviye birlikler gönderildiğini bildirdi. Akar, "Takviye edilen gözlem noktalarımız sahadaki durumun gözlenmesinde önemli rol oynamaya devam edecek" diye konuştu.

Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında bulunduğu Belçika’nın başkenti Brüksel’de gazetecilerin İdlib’deki gelişmelere ilişkin sorusunu yanıtladı.

Suriye'ye kalıcı birlikler gönderdiklerini açıklayan Akar, TSK'nin bölgedeki gözlem noktalarına ilişkin şunları kaydetti:

"Ateşkesi sağlamak ve kalıcı kılmak için ilave birlikler gönderiyoruz, alanı kontrol edeceğiz. Radikaller dahil ateşkese uymayanlara karşı zor kullanılacak, her türlü tedbir alınacaktır. Takviye edilen gözlem noktalarımız sahadaki durumun gözlenmesinde önemli rol oynamaya devam edecek. İdlib'deki mevcudiyetimizi takviye etmemizin maksadı ateşkesin kalıcı olarak sağlanmasıdır. Herhangi bir unsurun saldırısına karşı gerektiğinde kuvvet kullanımı dahil, kati bir ateşkesin sağlanmasına yönelik her türlü tedbirin alındığını ve alınacağını bir kez daha ifade etmek istiyorum."

AA