Milli Savunma Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçesi görüşmelerinde Bakan Hulusi Akar ile İYİ Partili Aytun Çıray arasında tartışma yaşandı. Çıray, Akar'a yönelik, "Türk askerlerinin başına çuval geçirme emrini veren Amerika Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Raymond Odierno’nun elinden Liyakat Lejyonu nişanı aldınız. Ödülü niye kabul ettiniz?" dedi. Akar ise Çıray'a verdiği yanıtta, "Biraz sonra bunları yayınlayacaksın, oy alacaksın. Nah alırsın böyle oy" ifadelerini kullandı.

Bakan Akar'dan İYİ Partili Çıray'a: Nah alırsın böyle oy

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Savunma Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçesi görüşmelerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı.

Görüşmelerde Hulusi Akar ile İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray arasından tartışma yaşandı.

Çıray, Hulusi Akar'a yönelik, "Türk askerlerinin başına çuval geçirme emrini veren Amerika Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Raymond Odierno’nun elinden Liyakat Lejyonu nişanı aldınız. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kurumsal onurunu yerle bir eden bu kişi aracılığıyla verilen ödülü niye kabul ettiniz?" sorusunu yöneltti.

Akar, Çıray'ın sözlerine, "Karşına kamerayı koy, şov yapmak için. Biraz sonra bunları yayınlayacaksın, oy alacaksın. Nah alırsın böyle oy" karşılığını verdi.

Çıray ise Akar'ın ifadelerine tepki göstererek, "Siz Genelkurmay Başkanlığı yaptınız bu memlekette, ne ayıp! İlk defa küfür eden bir Genelkurmay Başkanı ile karşılaşıyorum" dedi.

Aytun Çıray, sosyal medya hesabından söz konusu tartışmanın videosunu da yayınladı.

İkili arasında yaşanan tartışma şöyle:

Çıray: Sayın Akar, siz benim saygı duyduğum Komutan ve Bakanlardan birisiniz, bunu biliyorsunuz ama 2003’ün 4 Temmuzunda Süleymaniye'de Türk askerlerinin başına çuval geçirme emrini veren Amerika Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Raymond Odierno’nun elinden Liyakat Lejyonu nişanı aldınız. Sizin bu ödülü aldığınız saatlerde PKK'lılar İdlib'de silahlarıyla resmi geçit yapıyorlardır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kurumsal onurunu yerle bir eden bu kişi aracılığıyla verilen ödülü niye kabul ettiniz? Eğer bu ödülü reddetseydiniz sonuçları ne olurdu? Genelkurmay Başkanı olmanızın önünü keserler miydi?

Akar, Bir tek ben mi aldım o ödülü! Yoksa istifa et.

Çıray: Niye bağırıyorsunuz?

Akar: Bağırırım tabii.

Çıray: Bu acziyetin ifadesidir.

Akar: Hayır, açıp da bakmıyorsun. Bir tek ben mi varım!

Çıray: Siz kendi kişiliğinizi ortaya koyuyorsunuz. Her kim almışsa ayıp etmiş.

Akar: Aynı şeyi ciklet gibi savunuyorsun.

Çıray: Hayır, çiğnemiyorum.

Akar: Konuştukça çiğniyorsunuz.

Çıray: Şimdi bu ödülü kimin elinden aldığınız önemli onu söylemeye çalışıyorum.

Akar: Kimler aldı!

Çıray: Türk Silahlı Kuvvetlerinin başına çuval geçiren komutandan ödül almışsınız. Kardeşim, neyse, ben söyleyeceğimi söylüyorum.

Akar: Karşına kamerayı koy, şov yapmak için. Biraz sonra bunları yayınlayacaksın, oy alacaksın. Nah alırsın böyle oy.

Çıray: Siz Genelkurmay Başkanlığı yaptınız bu memlekette, ne ayıp! İlk defa küfür eden bir Genelkurmay Başkanı ile karşılaşıyorum.

Akar: Küfretmiyorum.

Çıray: Beyefendi, ben Türkiye Cumhuriyeti devletinde müsteşarlık yaptım...

Akar: Bozulmuşsun, bozulmuşsun.

Çıray: Sizsiniz bozuk.