Bakan Akar, "Yıllardır Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ'daki haklı davasına çözüm sunmayanların ateşkes çağrıları, samimi olmadığı gibi inandırıcı da değil" dedi.

Bakan Akar'dan Karabağ'da ateşkes çağrılarına ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakalı Hulusi Akar, Dağlık Karabağ çatışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Akar, Dağlık Karabağ'da ateşkes sağlanmasına yönelik gelen çağrıların samimi olmadığını söyledi.

Akar, "Yıllardır Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ'daki haklı davasına çözüm sunmayanların ateşkes çağrıları, samimi olmadığı gibi inandırıcı da değil. Can kardeşlerimizin haklı davasında, öz topraklarını geri kazanma mücadelesinde sonuna kadar yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (OSCE) ile Dağlık Karabağ'da yeniden ateşkes ilan edilmesi için görüşmelere başlamaya hazır olduklarını açıklamıştı.

Azerbaycan ve Dağlık Karabağ'daki Ermeniler arasında arabuluculuk yapmak için 1992'de kurulan OSCE'nin Minsk Grubu eş başkanları Fransa, Rusya ve ABD dün yaptıkları açıklamada hemen ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulunmuşlardı. Ancak Türkiye bu üç ülkenin barış görüşmelerinde bir rolü olmaması gerektiğini belirtmişti.