Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, pandemi döneminde işini kaybeden sanatçılara yönelik sorulara, sanat sektöründe çalışan kişi sayısına ilişkin istatistik çalışmasına daha yeni başlayabildiklerini belirterek yanıt vermedi

‘Bakan’ ama görmeyen

BirGün ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, salgın hastalığa karşı kaç sanatçının gelirini kaybettiğini ve bu kişiler için alınacak önlemleri sordu.

İlgezdi’ye yanıt veren Bakan Ersoy, “Kültür endüstrileri sektörlerindeki iş kollarının tanımlanması ve işgücüne ilişkin bilgi ve istatistik edinilmesi amacıyla Bakanlığımızca ‘Kültür Endüstrileri İşgücü Raporu’ hazırlanması için çalışma başlatılmıştır” dedi.

Bakan Ersoy’un yanıtının itiraf niteliğinde olduğunu dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, “AKP’nin sanatı ve sanatçıyı yok saymasının başka bir kanıtı da bu yanıtla ortaya çıkıyor. Malumun ilamıdır bu. 18 yıldır hazırlayamadıkları raporu yeni hazırlıyorlar, bakalım ne kadar sürecek?” diye konuştu.

TOP ÇEVİRİYORLAR

İktidarın sanatçıları oyalama taktiği izlediğini vurgulayan İlgezdi, sanat emekçilerinin kayıt dışı çalışma ve sigorta sorunlarına karşı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, 'top çevirdiğini' bakanlığın sektör çalışanları için pandemide olduğu gibi pandemi sonrasında da kör, sağır ve dilsiz olmaya devam edeceğine inandığını dile getirdi.