Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Temmuz ayında, emekçilerin karşılaştıkları bu enflasyon tahribatına karşı daha geniş korunmasını sağlayacak düzenlemeleri yaptığımızı, hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim" diye konuştu.

Bakan Bilgin'den asgari ücrete zam sinyali: Temmuz ayını işaret etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikasının düzenlediği "Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi"ne katılarak açıklamalarda bulundu.

Bilgin enflasyon, 3600 ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili konuştu.

"Bizler bu ülkede dengeleri yeniden kurmak durumundayız" diyen Bakan Bilgin, "O yüzden Gıdanın Geleceği Ellerimizde meselesini, şekerden çıkarıp doğal tohumlara, toprağın kirlenmemesine, suyun kirlenmemesine ve havanın kirlenmemesine iklimin üzerinde kontrolün bahsettiğim tahribatın kapitalizmin vahşi etkilerinin ortadan kaldırılmasına yönelik yeni bir bilince ihtiyacımız olduğunu oraya koyuyor. Bu bilinci geliştiremez, yeni tavrı ortaya koyamazsak yaşadığımız toprak üzerinde susuz kalırız" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİY'DE ENFLASYON CİDDİ BOYUTLARDA"

Türkiye’de enflasyonun ciddi boyutlarda olduğuna dikkati çeken Bilgin, dünyada da aynı şekilde enflasyonda artış yaşandığını ABD’nin tarihinde görmediği enflasyonu yaşadığını söyledi.

Enflasyonun birçok sebebi olduğunu dile getiren Bakan Bilgin, “Temelinde pandeminin meydana getirdiği sorunlar var. Arkasından ise dünyada enerji fiyatlarındaki artış, üretimdeki maliyetlerdeki artış petrol ve doğalgazdaki artış ve bizim ülkemizin buna hazırlıksız yakalanması” diye konuştu.

"HAZIRLIKLARIMIZ VAR"

Bakan Bilgin, enflasyona karşı çalışanların korunacağını vurgulayarak şunları kaydetti:

“Bizim önümüzde Temmuz ayında biliyorsunuz sadece enflasyon farkı değil, emekçilerin karşılaştıkları bu enflasyon tahribatına karşı daha geniş korunmasını sağlayacak düzenlemeleri yaptığımızı, hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece kamu çalışanlarının, memurların, işçilerin değil aynı zamanda emeklilerimizle ilgili hazırlıklarımız var.

3600 EK GÖSTERGE

3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Bitti zaten, son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli personel meselesi EYT meselesi var. Bunların hepsi dosya dosya hepsi önümüzde. Adım adım dosyaları açıyoruz, çözüme ulaştığımız anda da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Emekçilerimizi, çalışanlarımız endişe etmesinler. Bizim görevimiz onları enflasyon karşısında korumak.”

(İHA)