Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonların merakla beklediği EYT düzenlemesinde, çalışmalarda son aşamaya geldiğini söyledi. Hazırlanan düzenleme aralık ayında kamuoyu ile paylaşılacak. Bilgin, 516 bin sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmanın da bittiğini duyurdu.

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Teknik olarak bitti
Fotoğraf: AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için yapılan düzenlemeye ilişkin son durm hakkında bilgi verdi.

Bakan Bilgin, EYT’de teknik çalışmaların tamamlandığını açıkladı.

Dün, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilgin şu ifadeleri kullandı:

"Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu meclis'e intikal ettiririz.”

Bilgin ayrıca, taşeron işçilerin kadroya geçişiyle ilgili çalışmanın tamamlandığını ama kamuya kadrolu geçişlerin zamanının belli olmadığını söyledi.

516 bin sözleşmeli personelin kadroya alınması ile ilgili çalışmanın da bittiğini ifade eden Bakan Bilgin, bu çalışma için “zaman meselesi var” diyerek kamu sendikalarından gelen talepleri de dikkate aldıklarını söyledi.

Bakan Bilgin, bakanlığın gündeminde olan, geçici ve taşeron işçiler ile EYT konularındaki çalışmaların aralık ayına kadar tamamlanarak kamuoyuna açıklanacağını belirtti. Bakan Bilgin, bu çalışmaların Meclis takvimine alınacağını da söyledi.