Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 10 büyükelçinin tutuklu iş insanı Osman Kavala'ya ilişkin açıklamasına ilişkin olarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız onların hak ettiği, istediği cevabı onların yüzüne tokat gibi vurdu" dedi.

Bakan Bilgin'den Kavala tepkisi: Cumhurbaşkanımız yüzlerine tokat gibi vurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hak-İş Konfederasyonu'nun 46. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir otelde düzenlenen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı yemeğine katıldı.

Bilgin, 10 büyükelçinin tutuklu iş insanı Osman Kavala'ya ilişkin açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulunarak, "Batı ülkelerinin büyükelçileri Türkiye'ye, 'falanca adamı serbest bırakın' diye bir talimat vermeye kalktılar. Sayın Cumhurbaşkanımız onların hak ettiği, istediği cevabı onların yüzüne tokat gibi vurdu" dedi.

Bilgin şöyle devam etti:

"Aslında Batılı ülkelerin temsilcileri Türkiye'de bu talepleri iletirken bir gerçeği ortaya koydular, 'o adam Türkiye'nin adamı değil, bizim adamımız' dediler. Onların büyükelçileri değil de istihbarat servisleri bu taleplerini kamuoyuna açıklasaydı daha doğru ve gerçek olurdu. Bunu gözden kaçırmayalım. Bu topraklarda bağımsız bir ülke olarak var olmanın bedeli neyse Türkiye bunu ödüyor."